Rivier de Lagan

De Lagan is met een lengte van 244 kilometer een van de vier langste rivieren in Zuid-west Zweden. De rivier start in Tahesjön net even buiten Taberg in de provincie Jönköping, stroomt door Vaggeryd, Värnamo en Ljungby en eindigt in Mellbystrand. Om precies te zijn, aan de kust bij Laholm aan het Kattegat.

lagan Een mooi plekje om even op adem te komen wanneer je net Zweden binnentrekt of voor je vertrekt. Op Flammabadets camping van Nathalie en Ole Saadenhjelm, direct naast het sportpark in Knared is het even goed toeven. Niet veel drukte, voorzien van een kleine receptie, enkele twee- en vier-persoons stuga's. Alles op het welbekende gemoedelijke Zweedse tempo.

lagan Aangezien de Lagan nogal snel stroomt tussen de vele waterkrachtcentrales starten we even buiten het dorp aan een rustig meertje. Een piepklein natuurgebied in een fraaie omgeving. Vanuit de meertjes stroomop de Lagan. Aan de stroming hebben we flink werk, dus uiteindelijk laten we ons maar eens lekker afdrijven en genieten van de rust. In de avonduren als toetje een flinke wandeling langs de rivier en enkele centrales en dan op één oor.

Lagaleden - afwisselende kanoroute in Zuid-West Zweden

lagaleden Zweden, een kanoland bij uitstek en alom bekend bij menig kano en kajakvaarder. Voor elke kanovaarder wat wils, of je nu houdt van grootwater, idyllische meertjes, woeste rivieren. In elke streek zijn wel prachtige uitdagingen te vinden als je van kanovaren houdt.

Een van de langste kanoroutes waar je heerlijk kunt genieten van alle vrijheid die Zweden te bieden heeft is de Lagaleden. Een combinatie van meren, stroompjes en de rivier de Lagan biedt je voldoende mogelijkheden voor kortere dagtochten of een meerdaagse kanotocht. ... Lagaleden