Ontdek het Åsnen merengebied

kanorondtocht  zweden - voor open kano en kajak Het Åsnenmeer, in het hart van Småland, is een van de Zweden's grootste meren met een oppervlakte van circa 1500 hectare. Het meer telt 740 kilometer kustlijn en je vindt er maar liefst 360 eilandjes. Er wordt gezegd dat het Åsnenmeer een van Zweeds beste vismeren is, vooral bekend om de zalm.

asnen meerdaagse kanotochten Het Zweedse recht op publieke toegang (Allemansrätten) biedt je de mogelijkheid in de vrije natuur te kamperen tijdens een korte of meerdaagse kanotocht. In het merengebied zijn enkele eilandjes en oevers niet het gehele jaar toegankelijk. (Natuurpark) De vele vogels krijgen in bepaalde periodes het alleenrecht te vertoeven op de mooiste plekjes. Wat niet wegneemt dat er nog genoeg te genieten overblijft. En dat doen we dan ook wanneer we weer eens op ons gemak er op uit trekken met onze kajaks om nieuwe plekjes te ontdekken op onze tochten door Zweden.

asnen kanovaren

Varendsleden - Zuid Småland

kanovaren informatieDeze prachtige kanoroute door het zuiden van Småland start in het dorpje Asa. De 120 kilometer lange Varendsleden is zeer afwisselend en zeker de moeite waard. Onderweg zijn meer dan voldoende kampeermogelijkheden en logshelters te vinden. Om te beginnen is er in Asa een jeugdherberg en je kano of kajak kun je huren bij het plaatselijke kanocenter. De kanoroute is gemakshalve onderverdeeld in zeven etappes, over het algemeen licht tot gemiddeld. Het laatste gedeelte van deze kanotocht vaar je over het Åsnenmeer.

Varendsleden