Het Bolmennmeer, een mooie start van de Lagaleden

kanorondtocht  zweden - voor open kano en kajak Na enkele jaren besluiten we het Bolmenmeer weer eens aan te doen. Ditmaal kamperen we aan de westelijke oever. Komt ook wel zo mooi uit met de windrichting. De wind staat stevig, dus per kajak maar eens de eerste kilometers van de Lagaleden verkennen. Fraaie oevers en veel langs de vele eilandjes. Op verschillende ervan zijn in de loop van de jaren kleine sheltetjes geplaatst om te overnachten. Hout voor je kampvuurtje ligt netjes gekloofd klaar.

Bolmen meer Voor het eerst dit jaar mijn solokano meegenomen. Na een flinke nachtrust besluit ik dan ook dat ie er vandaag maar eens moet geloven. Langs de westelijke oevers trek ik richting Odensjö. Aan de steiger bij het kerkje in het dorp is het heerlijk genieten van het prachtige uitzicht. Het is een druilirige dag. Met de wind op kop steek ik over naar het eerste eilandje. Heerlijk! zo in de golven, dat voelt héél wat anders dan de kajak ;-) Van eilandje naar eilandje vervolg ik mijn tocht. Wat een prachtig gebied. Perfect wanneer je veel kilometers wil maken en toch optimaal wil genieten van de natuur.

Kanotocht Bolmen

Een flinke kanotocht op een van de eerste meren die we dit jaar aan doen in Zweden. Vanaf Camping Sjon Bolmen het meer Bolmen op, direct oversteken en links om het grote eiland Raet. Tussen de rotspartijen doemt Bolmen op, prachtig blauw, heel rustig vlak water, maar te groot om met onze Trapper zomaar over te steken. We besluiten om dan ook telkens van eilandje naar eilandje te peddelen. Af en toe kom je er achter dat het toch een beste kluif is, maar als je dan weer op een eilandje onder de bomen in de schaduw ligt heb je zo weer zin om de volgende te verkennen.

Bolmen meer Op de middag is het erg warm, we besluiten rustig terug te peddelen via Bolmstad. Daar nog een uurtje onder een dikke berk en dan verder. Een leuke start van onze vakantie, de spieren zijn in ieder geval goed los en we hebben de slag te pakken. Op naar de echt mooie en rustige tochten. Hier is toch ook nog wel erg veel pleziervaart.