Tyngsjö, méér dan afwisselend!

Zodra je in Zweden de weg vraagt en je krijgt het antwoord "Na tien milen linksaf" Dan is het even op je tellen passen! Het Tiomila bos (tienmijlenbos) doet haar naam eer aan. (Tien Zweedse mijl is honderd kilometer) Een lange maar zeer mooie rit over de vele "grus"weggetjes door Tiomila, ten oosten van Ekshared is opnieuw de moeite waard.

kanovaren tyngsjo Op onze rit passeren we vele grotere en kleinere meren die we in voorgaande jaren al met onze kano en kajak verkend hebben. De Knon, langgerekt en omsloten door dichte bossen. De Lovsjön, waar we elk jaar weer genieten van de vele kraanvogels. Amten, heerlijk om rond te dobberen in de avonduren bij ondergaande zon. De Naren, met prachtig verveende oevers. Elk meer heeft haar eigen karakteristieke setting. Of het nu regent of de zon schijnt volop, het maakt niet uit. Het is telkens weer volop genieten van alles wat de natuur je biedt.

Eigenlijk staat deze streek helemaal nog niet zo bekend als écht kanogebied. Maar deze meren zijn een voorbode van een uitgestrekt merengebied even over de grens van Varmland met het zuidelijkste puntje van Dalarna:

De wildernes van Zuid Dalarna

Zuid Dalarna, een prachtige streek met veel meren en kleine riviertjes diep verscholen in een uitgestrekte wildernes; Vildmark op z'n Zweeds. Hier raken we voorlopig nog lang niet uitgepeddeld. Bovendien blijkt Canoe Adventure Center Tyngsjö een fantastische ontmoetingsplek van én voor echte kanovrienden. Reden voor ons wat langer te vertoeven om al dit vaarwater eens goed te verkennen. We treffen kanovaarders van diverse pluimage, van ver gevorderd tot beginner. Al is het na een lange rit bij aankomst voor sommigen (begrijpelijk) wat moeilijk op gang komen, bij terugkomst van de kanotocht is iedereen enthousiast en deelt graag zijn of haar belevenis én peddelplezier.....

kanovaren informatie De wildernes van Zuid Dalarna
Canoe Adventure Center Tyngsjö