Otters aan de Uprammen

Het meertje Uprammen leent zich uitstekend voor een heerlijke kanodagtocht. Dit hoogst gelegen water is vooral in trek bij vissers. Er wordt hier vooral op trekzalm gevist. Net voor we van wal willen steken worden we nog even gecontroleerd door de plaatselijk "vispolitie". Tja.. met kano en een knaloranje kajak op het dak van onze auto zijn we natuurlijk snel gespot wanneer we het ogenschijnlijk verlaten grüsweggetje omhoog rijden. "Ah.. paddla!" Alles OK, geen hengels aan boord! ;-)

kanovaren uprammen Dat we "hoog" varen is al snel te merken wanneer rechts van ons enkele reusachtige windturbine's opdoemen. De start van een windturbinepark van in totaal 19 stuks echte windvangers ten behoeve van schone energie. Je ziet ze tegenwoordig wel meer op plaatsen waar je het (nog) niet verwacht. We volgen de oever en varen het meer kloksgewijs. Al snel komen we een van drie kleine shelters tegen. Fraaie aanlegplaatsjes om op het gemak de omgeving in ons op te nemen.

Na de shelter aan de overzijde door een paar fraaie inhammen met uitzicht op fraai begroeide reusachtige rotsblokken. Plots schiet er iets voor mijn boot weg. Donker en snel. Geen vis denk ik nog en voor ik het in de gaten heb zit een kleine otter mij met een blik van "wat heb ik nou aan m'n staart hangen?" vanaf een rots aan te kijken. Spontaan ontstaat er een spelletje "kat en muis". Ik wil natuurlijk een plaatje schieten, maar ja wél snel dan! Pocketcamera in de aanslag.. drukken.. mis.. "Nahnah!, ik zit hier" (je kent die vervelende reclame wel ;-) Een rustige peddelslag achteruit en nog eens.. "Je moet er wel iets voor doen... hier ben ik".. OK nog één keer dan.. In één streep verdwijnt de otter vanwaar hij kwam. Prachtig moment.. beiden toch een beetje nieuwsgierig.