Mini kanotreffen in Tiomilaskogen

Een stralend zonnetje schijnt over de Naren. Na een heerlijke nachtrust in de hangmat onder de tarp wordt onze kanovriend wakker. Op gemak peddelt hij even later samen met zijn trouwe viervoeter vanaf het eiland om iets verderop zijn overdraging door het Tiomilaskogen naar de Bredsjön te starten. Een prachtige wandeling met de kano op de kar door het naaldbos. Op naar de dam waar we elkaar op afgesproken tijdstip ontmoeten.

kanovaren Tyngsjö - Dalsland - Zweden Een leuk en spontaan mini kanotreffen ver weg van ons gebruikelijk vaargebied (de Weerribben). Onder het genot van koffie en stroopwafels praten we elkaar bij. In de ochtendzon is het heerlijk genieten van het uitzicht over het meer dat we een uurtje later samen zullen rondpeddelen tot aan de volgende overdraging.

Onderweg maken we kwartier op een klein schiereilandje voor de uitgebreide lunch. We nemen het ervan. Tenslotte is het vakantie, dus het tempo houden we laag. Me onze kano's laveren we door de uitstekende rotsblokken. Van het ene eilandje naar het andere. Inmiddels aan de overzijde van het meer is het toch even zoeken naar de uitstapplaats.

Een prachtige dag samen opvaren. En dat op een plek waarvan we vooraf niet hadden gedroomd dat we elkaar hier zouden ontmoeten. Lekker peddelen, ontspannen en genieten van de natuur. En wie weet treffen we elkaar nog op een van onze andere toertjes...