Meerdaagse kanotocht Tyngsjö

Vroeg uit de veren. We verblijven al enkele dagen op het prachtige Canoe Adventure Center Tyngsjö van Carin en Edwin. Vandaag op pad samen met een viertal avonturiers uit België. Het eerste deel van hun drie-daagse kanotocht vaar ik met ze op. Het materiaal en alle bagage wordt opgeladen. Na gedegen instructie over de tocht én veiligheid wordt het tijd te vertrekken.

Kano Avonturen Centrum Tyngsjö - kanotocht uvan Instappunt aan de Uvan om van daaruit stroomaf van de eerste kilometers ongerepte natuur te genieten. Bij de dam komt ons eerste overdraagpunt. Gelukkig vaar ik slechts voor één dag mee, dus voor mij niet zoveel bagage. Na drie kilometer "sleuren" bereiken we het badstrand in Uvana, waar we hartelijk worden ontvangen met koffie. Tja ook dat is dan weer perfect geregeld ;-)

Een paar jaar geleden hadden we de Naren al eens met de kajak verkend, maar zo met een canadees is het wel even weer iets anders peddelen. Rustig aan peddelen we zuidwaards, genietend van de golven en de wind in de rug. Af en toe "plopt" er achter mij een blikje. Dit klinkt mij bekend in de oren. En ja hoor, even later komen de Belgische avonturiers vrolijk zingend achter een van de kleine eilandjes vandaan varen.

Tijd om op zoek te gaan naar een prima kampeerplekje op het grote eiland onder aan het meer. Er wordt in de wind aangelegd. Op zich wel handig nu er dit jaar zoveel lastige knotten zijn. Maar op de rotsen is het moeilijk een haring in te slaan. Ik ga dan ook even op verkenning op een van de kleinere eilandjes. Een perfecte plek is snel gevonden, redelijk in de wind, een klein grasveldje en kampvuurplaatsje.

"Tot maandag en veel plezier!". Ik vaar in mn eentje verder naar het volgende overdraagpunt om aan het eind van de dag opgehaald te worden. Nog even een rondje door de prachtige rotspartijen en tijd om de wal op te zoeken. Kano op de kar en pakweg vierhonderd meter door het bos omhoog naar de grüsweg. Perfecte timing; even later komt mijn transport aangereden.

Canoe Adventure Center Tyngsjö