Kvien Noord en Uvan

kanovaren Kvien - Uvan Rondtocht met kano en kajak, plm 20 km.
Start en eindpunt Siviken.Vanaf een mooie kampeerplek aan de oostzijde van het meer vertrekken we in zuidwestelijke richting. Met een licht briesje in de rug steken we over naar wat kleinere eilandjes. We laveren tussen de uitstekende rotsblokken door en voor ons ligt de West-Kvien Een prachtige baai met veel kleine inhammetjes. Varend langs de westelijke oever richting noord een mooi uitstapje bij de "cafetaria", een klein eilandje voorzien van gezellig picknickbankje. Een prima pauzeplekje. Even lekker in de schaduw op deze zonnige dag.

kanotocht Kvien Noord en rivier Uvan Ietwat verder stroomt een kleine rivier, de Rotån, de Noord-Kvien in. Veel rotsblokken en weinig water. In voor- en najaar komt hier zo te zien heel wat water meer naar beneden. Het riviertje kronkelt vanuit westelijke richting dwars door het Tiomilaskogen naar hier. Wie weet eens een leuke uitdaging met iets meer water.

De Kvien wordt onderhand wat nauwer tot het punt waar oost- en westoever aan de monding van de Uvan bij Råforsen door een brug met elkaar wordt verbonden. We varen nog een stuk stroomop. Prachtige omgeving hier met al het naaldwoud rondom. Rustigaan wordt het eens tijd om te keren. Langs fraai begroeide oevers zoeken we onze instap bij kampeerplek op. Tijd voor een lekkere afkoeling.