Kanovakantie Zuid Dalarna

Zuid Dalarna, het Tiomilaskogen grenzend aan Värmland, al jaren onze favoriet voor een uitgelezen kanovakantie. Adventure Center Tyngsjö als onze uitvalsbasis; een garantie voor prachtige kanotochten in een grandioos vaargebied. In het uitgestrekte bos rondom ontdekken we op de vele meren, stroompjes en riviertjes elk jaar weer nieuwe maar vooral fantastische vaarroutes. Bovendien is het hier in alle rust genieten van de prachtige natuur. Kanotrips wisselen we met plezier af met leuke uitstapjes in de regio: Malung, Vansbro, Hagfors of Ekshärad, genoeg te beleven!

kanovaren Liljendal Het liefst peddelen we natuurlijk wat leuke kanotochten, maar vanwege de extreem hoge temperatuur deze zomer zoeken we wat vaker de schaduw aan de waterkant. Ook dit jaar vinden we weer veel andere en vooral mooie vertrekpunten. We genieten met volle teugen van onze kanotrips rond Tyngsjö. We varen de Uvan, de meren Kvien, Nären, Bredsjön, Lovsjön (net over de grens in Värmland), Millsjön, en een prachtig toertje over de Liljendalsälven, een echte aanrader.

Met plezier brengen we voor de liefhebbers weer wat korte vaarimpressies. Maar... lijkt jou een kano-avontuur door het Tiomilaskogen een uitdaging en wil je dit prachtige vaarwater zelf verkennen? Genoemde riviertjes en meren zijn in diverse gevarieerde meerdaagse kanotochten te varen. Het enthousiaste team van Adventure Center Tyngsjö geeft je graag alle informatie.

Canoe Adventure Center Tyngsjö
Kvien - Uvan Liljendalsälven Millsjön Lovsjön