Kanotocht Millsjön

kanoroute Millsjön vv - solo en kajak VV-kanotocht plm 18km; Vanaf Millsjöheden kampeerplek tot Fjällrammen en terug


Het kan niet op, alweer een zonnige dag! Vandaag een mooie kanotocht over de langerekte Millsjön. In de schaduw van wat berkenbomen aan de kampeerplaats Millsjöheden, kort na de brug, leggen we onze kano en kajak klaar. Flink wat fris mee aan boord, zonnebrandolie tot achter de oren, pet en zonnenbril op, zwemvest aan, peddels in de aanslag, het water op! Even een korte aanzet en we zijn aan de overkant. Kort langs de oever varen om zo af en toe nog net een beetje schaduw van de hoge bomenrug te pakken.

kanovaren millsjön De Millsjön is omgeven door bos begroeide heuvelruggen. Door de langerektheid van het meer hebben we op onze kanotocht met een beetje geluk misschien nog wat wind mee. Al peddelend genieten van een oogstrelende doorkijk met af en toe verrassend afwisselende inhammetjes en schiereilandjes naar het midden. Een klein zandstrandje nodigt uit voor een lekkere lange pauze.

met kano en kajak over de Millsjön Ter hoogte van de Fjällrammen wordt het water een stuk breder. Nog even rond en we besluiten rustig aan terug te keren. Genietend van al het groen rondom ons. We varen zo rustig dat met enige regelmaat een flinke vis voor de kano opspringt. Je zou bijna de illusie hebben dat je aan een schepnetje en een beetje geluk genoeg hebt om een flinke binnenboord te "hengelen". Nog één keer de benen strekken op een van de eilandjes en genieten van het uitzicht...
Ongekende rust aan de waterkant...