Djuprammen in de wind

Op onze tochten naar het Noorden hebben we er al verschillende malen vertoefd. Vanaf de 26, even voorbij Lesjöfors, een ruim toegankelijke parkeerplaats met flink zandstrand aan het Uprammen. Vandaag trekken we hier dan toch maar eens de spanbanden van onze kano en kajak. Ietwat frisser dan de afgelopen dagen en flink wat wind. Een ouder echtpaar, met hun camper op trektocht naar de Noordkaap, komt geinteresseerd op ons toe. "Gaan jullie varen met dit weer?" Heerlijk toch, het water op en genieten.. We leggen even uit waarom de kajak er zo anders uitziet dan dan de kano en beloven "voorzichtig" langs de kant te varen.

Kanovaren Djuprammen Met de wind op kop steken we schuin over en volgen verder de oever. Na een klein uurtje rondobberen en spelen met de natuur leggen we aan bij een verlaten picknickplek. "Welkom op Djuprammens outdoor adventure camp" Een in plastic gestoken memo aan de boom verwijst ons naar betere alternatieven om de nacht door te brengen. Dit prachtige plekje is alleen bedoeld voor groepen van "Outdoor Education Sweden" Deze berichtgeving zullen we dan ook maar netjes respecteren. Ietwat verder een perfect strandje met fantastisch uitzicht over het meer in Noordelijke richting.

De wind trekt aan en opgewarmd door de koffie, besluiten we nog even de inham richting Svartälven? iets verder in te varen. "Wat denk je, toch maar eens terug?" De bomen aan de noordelijke oever vangen de meeste wind, dus hier maar langsop richting de parkeerplaats. Dichterbij komend zien we dat onderhand al meer campers een stekkie hebben gevonden. Uitgewaaid leggen we aan. Een mooie tocht, doen we zeker nog eens over, maar dan met iets beter weer.