Mini kanotreffen in Tiomilaskogen

Een stralend zonnetje schijnt over de Naren. Na een heerlijke nachtrust in de hangmat onder de tarp wordt onze kanovriend wakker. Op gemak peddelt hij even later samen met zijn trouwe viervoeter vanaf het eiland om iets verderop zijn overdraging door het Tiomilaskogen naar de Bredsjön te starten. Een prachtige wandeling met de kano op de kar door het naaldbos. Op naar de dam waar we elkaar op afgesproken tijdstip ontmoeten.

kanovaren Tyngsjö - Dalsland - Zweden

... Lees verder:
Mini kanotreffen in Tiomilaskogen

Kanovakantie Zuid Dalarna

Zuid Dalarna, het Tiomilaskogen grenzend aan Värmland, al jaren onze favoriet voor een uitgelezen kanovakantie. Adventure Center Tyngsjö als onze uitvalsbasis; een garantie voor prachtige kanotochten in een grandioos vaargebied. In het uitgestrekte bos rondom ontdekken we op de vele meren, stroompjes en riviertjes elk jaar weer nieuwe maar vooral fantastische vaarroutes. Bovendien is het hier in alle rust genieten van de prachtige natuur. Kanotrips wisselen we met plezier af met leuke uitstapjes in de regio: Malung, Vansbro, Hagfors of Ekshärad, genoeg te beleven!

kanovaren Liljendal

... Lees verder:
Kanovakantie Zuid Dalarna

Kvien Noord en Uvan

kanovaren Kvien - Uvan Rondtocht met kano en kajak, plm 20 km.
Start en eindpunt Siviken.



Vanaf een mooie kampeerplek aan de oostzijde van het meer vertrekken we in zuidwestelijke richting. Met een licht briesje in de rug steken we over naar wat kleinere eilandjes. We laveren tussen de uitstekende rotsblokken door en voor ons ligt de West-Kvien Een prachtige baai met veel kleine inhammetjes. Varend langs de westelijke oever richting noord een mooi uitstapje bij de "cafetaria", een klein eilandje voorzien van gezellig picknickbankje. Een prima pauzeplekje. Even lekker in de schaduw op deze zonnige dag.

... Lees verder:
Kvien Noord en Uvan

Liljendalsälven, ontmoeting met de bever

kanoroute Lilljendalsälven vv - solo kano en kajak Genieten op de Liljendalsälven tot overdraagplaats aan de dam bij Öforsen, vv-tochtje plm 12 km.


Het vaartraject na de dam onderaan de Millsjön wordt "gebroken" door enkele overdraagplaatsen. Wat overblijft is een kort stuk licht stromend water, de Liljendalsälven. Het blijkt een bijzonder mooie kanoroute en zéker de moeite waard te ontdekken. Even na Liljendal zetten we onze kano's in en varen in zuidelijke richting. Het riviertje kronkelt zich een weg door een lieflijk dal.

... Lees verder:
Liljendalsälven, ontmoeting met de bever

Kanotocht Millsjön

kanoroute Millsjön vv - solo en kajak VV-kanotocht plm 18km; Vanaf Millsjöheden kampeerplek tot Fjällrammen en terug


Het kan niet op, alweer een zonnige dag! Vandaag een mooie kanotocht over de langerekte Millsjön. In de schaduw van wat berkenbomen aan de kampeerplaats Millsjöheden, kort na de brug, leggen we onze kano en kajak klaar. Flink wat fris mee aan boord, zonnebrandolie tot achter de oren, pet en zonnenbril op, zwemvest aan, peddels in de aanslag, het water op! Even een korte aanzet en we zijn aan de overkant. Kort langs de oever varen om zo af en toe nog net een beetje schaduw van de hoge bomenrug te pakken.

... Lees verder:
Kanotocht Millsjön

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>