Solokanotocht op de Björklangen

In de bosrijke omgeving ten westen van Ekshared liggen tientallen meertjes en vennetjes verscholen tussen het groen. Unieke plekjes om eens met de solokano te ontdekken. De meertjes liggen tussen diverse heuveltoppen en zijn veelal verbonden door kleine stroompjes. Sommigen zijn net breed genoeg om te peddelen. Af en toe door het kreupelhout met de kano op de schouder naar een volgend vennetje.

De Björklangen is een van die prachtige meertjes. Ik start aan de noordzijde van het meer stroomop het beekje in. Al na enkele honderden meters wordt het beekje mij iets te smal en besluit het meer maar eens te gaan verkennen. Een fantastisch uitzicht over de volle lengte van het meer volgt. Blijkbaar moet er een nieuwe picknickplaats ingericht worden. Twee bosarbeiders in een grote canadees steken het meer over, met een vers in elkaar getimmerde picknicktafel op sleeptouw. Op mn terugweg staat ie netjes te schitteren in de zon.

Aan het eind van het meer is het even de kano overzetten over een klein dammetje. Wat volgt is een prachtige tour over de meanderende "Björkan", een beekje dat uiteindelijk vele kilometers zuidwaarts net even boven Sunne uitmondt in een klein meertje. Ik volg het beekje slechts enkele kilometers, maar ver genoeg om in ieder geval op mn gemak stroomop terug te kunnen peddelen naar het startpunt. Op naar de volgende uitdaging ;-)