Kanotocht Glaskogen

Heb je het het over kanovaren en Zweden, dan krijg je steevast de opmerking "Heb je ook in Glaskogen gevaren?" Inderdaad, het natuurreservaat Glaskogen is ontzettend in trek bij kanovaarders die de wildernes-sfeer van Zweden willen proeven. Het uitgestrekte natuurgebied herbergt pakweg 80 kleine meren en indrukwekkende grotere zoals Stora Gla, 0vre Gla en Algsjon. Vanuit Glaskogen kanocentrum in Lenungshammer vaar je de mooiste uitgestippelde kanotochten.

kanovaren Glaskogen Zweden - vesten

Kanoroutes Glaskogen

Op de Buvatten tour maak je kort kenis met het gebied. Een mooie tocht van pakweg 3 uur en leuk wanneer je de sfeer eens wil proeven. Maar vanzelfsprekend nodigt Glaskogen uit tot een flinke meerdaagse kanotocht. Alles mee en lekker weg van alledaagse stress. Alhoewel, het overdragen van je kano in dit merengebied kan af en toe best inspannend zijn. Niet goed voorbereid, zelfs stressvol. ;-) Maar eenmaal aan het kampvuurtje met een zelf gevangen visje ben je dit snel weer vergeten.

kanotocht Glaskogen Zweden

Kamperen en de natuurkaart

Onderweg kun je prima gebruik maken van de aangelegde kanokampeerplekken v.v. shelter, biotoilet en gekloofd hout. Of je zoekt gewoon je eigen stekje. In het hoogseizoen zijn er vaak flink wat kano-avonturiers onderweg. Aangelegde plaatsen willen dan wel eens bezet zijn. Hou hier rekening mee. Om gebruik te maken van de kampeerplekken, koop je de Glaskogen Natuurkaart. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om deze plekjes te onderhouden.

Kanokaart Glaskogen

De kanokaart Glaskogen, schaal 1:50.000, biedt je een gedetailleerd overzicht van het merengebied. Rustplaatsen, kampeerplekken, shelters en overdraagpunten zijn perfect aangegeven. Ook enkele voorgestelde kanoroutes als je voor de eerste keer komt varen. Ben je al bekend met gebied is het natuurlijk een stuk leuker je eigen route te plannen. Een prima kaart dus en onmisbaar wil je weer op het startpunt in Lenungshammer aankomen.

kanovaren informatie In Westelijk Värmland, tussen Arvika, Eda, Säffle en Årjäng vind je het
Glaskogen Natuurreservaat Kanoreis Glaskogen