Kajaktocht op de Naren

Het is een druilerige dag, dus nodigt nu niet direct uit om een tochtje met de kajak te maken. Eerst maar eens naar Route62 voor onze eerste kennismaking. Tenslotte zijn we dicht in de buurt. We worden hartelijk ontvangen in de, dit seizoen geopende sportshop van Alex en Rommy Wat schetst mijn verbazing? De wereld blijkt weer eens heel klein. Kom ik een oud-collega tegen. Al jaren niet meer gezien. We spreken af even bij elkaar op de koffie te komen.

eiland naren Zo gezegd, zo gedaan. De volgende morgen wordt onder het genot van een echte Hollandse bak kort maar krachtig eerst eens een put definitief gedempt met wat oude koeien. Zo dat hebben we gehad. We wisselen over en weer onze belevenissen en ervaringen in Zweden uit en .... Ja en dat ga ik hier allemaal uit de doeken doen zeg! Het wordt tijd dat we weer eens met onze kajak's het water op gaan. Een prachtige middag. Op het balkon zitten we toch maar weg te branden, bijna letterlijk dan. Eerst nog eens een ritje in de omgeving. Via Hagfors, Gustavsfors komen we bij de Naren. Een prachtig meer. Na een heerlijke wandeling in een eerdere vakantie in dit verveende gebied van het meer hadden we ons al eens voorgenomen hier te gaan varen.

Op de mooi aangelegde badplaats bij Livana parkeren we onze bolide en op gemak plukken we de kajaks van het dak. Alle spulletjes verzamelen, de luikjes dicht en de tocht kan beginnen. Eerst richting Livana, waar we niet ver komen. De waterstand is niet bepaald hoog en er is bijna geen aanvoer van water vanuit de Uvan Tussen de rotsenpartijen manouvreren we terug het meer op. Langs de rechteroever. Aan de overzijde een camping, maar die laten we even voor wat het is. Verder naar en prachtig stuk verveend gebied. Met een diversiteit aan planten, maar ook vogels. Heerlijk rustig.

Op ons gemak trekken we langs de oevers. Leggen nog even aan op een zandstrandje om van een kopje Hollands genot te genieten. Na een paar uurtjes rust en ontspanning in een prachtige omgeving komen we weer bij ons vertrekpunt. Eerst even alles opbergen, omkleden en nog even een drankje. We hebben nog een ritje voor de boeg over de stoffige zandpaden naar de Camping. Een prachtige dag. Kan bijna niet meer stuk.

Na enkele kilometers stof worden we onverwacht nog even kort op z'n Zweeds getracteerd! Aan de rand van het bos staat een Eland met twee jongen wat aan takjes en blaadjes te trekken. Puur natuur! We hadden beter niet kunnen stoppen met die oranje kajaks op ons dak. Die kleuren net even iets te fel tussen al dat mooie groen. Verschrikt draaien ze alle drie hun achterwerk naar ons toe en verdwijnen tussen de bosjes. Maar toch! Dit maakt onze dag dag compleet!