Rottnan kanotocht

Op onze zoektocht naar weer eens een mooi vaargebied aankomende zomer ontvangen we wat uitnodigende plaatjes van de Rottnan. Een kleiner rivierstelsel dat begint bij de Noorse grens en daarna verder de weg zoekt in Värmland. Het eerste gedeelte is vrij smal dat bij hoog water voor snelle stroming zorgt. Hier en daar zul je wat laaghangende takken of bomen moeten ontwijken. Daarna wordt de rivier wat wijder en wordt de stroming wat minder.

Kanotrip Rottnan

... Lees verder:
Rottnan kanotocht

Lovsjön, natuurbelevenis in het Tiomilaskogen

De Lovsjön in Värmland, net over de grens van Dalarna. Een prachtig meertje, ideaal voor een korte kanotocht. Wanneer we in het Tiomilaskogen vertoeven slaan we deze natuurbelevenis zéker niet over. het meertje is net groot genoeg voor een lekker toertje van hooguit 12 kilometer, wanneer je alle hoekjes en gaatjes wil verkennen. Qua natuur een ware schoonheid. Bovendien prachtig in de avonduren. Gegarandeerd genieten van een kleurrijke zonsondergang tijdens een avondwandeling.

Kanovaren in Zweden - Zuid Dalarna - Värmland

... Lees verder:
Lovsjön, natuurbelevenis in het Tiomilaskogen

Kanotocht Glaskogen

Heb je het het over kanovaren en Zweden, dan krijg je steevast de opmerking "Heb je ook in Glaskogen gevaren?" Inderdaad, het natuurreservaat Glaskogen is ontzettend in trek bij kanovaarders die de wildernes-sfeer van Zweden willen proeven. Het uitgestrekte natuurgebied herbergt pakweg 80 kleine meren en indrukwekkende grotere zoals Stora Gla, 0vre Gla en Algsjon. Vanuit Glaskogen kanocentrum in Lenungshammer vaar je de mooiste uitgestippelde kanotochten.

... Lees verder:
Kanotocht Glaskogen

Kanotocht Värmullen - Uvan

Aan de Storgatan van Bergsäng naar Hagfors vinden we een prima startplaats voor een mooie kanotocht over het laatste stukje van de Uvan. Een kleine steiger vergemakkelijkt het instappen en al snel peddelen we in de richting Hagfors. De houten fietsbrug naar Uddeholm lijkt behoorlijk imposant wanneer we er onderdoor varen. Het meertje Värmullen is niet al te interessant en zeker niet wanneer we Hagfors naderen. Het constante geluid van het opdoemende industriecomplex past niet in ons natuurtochtje.

... Lees verder:
Kanotocht Värmullen - Uvan

Solokanotocht op de Björklangen

In de bosrijke omgeving ten westen van Ekshared liggen tientallen meertjes en vennetjes verscholen tussen het groen. Unieke plekjes om eens met de solokano te ontdekken. De meertjes liggen tussen diverse heuveltoppen en zijn veelal verbonden door kleine stroompjes. Sommigen zijn net breed genoeg om te peddelen. Af en toe door het kreupelhout met de kano op de schouder naar een volgend vennetje.

... Lees verder:
Solokanotocht op de Björklangen

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>