Sommen - kajakken rond het eiland Torpön

kanorondtocht  zweden - voor open kano en kajak Het meer Sommen is één van Zwedens grootste meren met een unieke natuur. Het meer ligt in een prachtig natuurgebied met bossen, bergen en dalen op de grens tussen Småland en Östergötland. Heeft ca 3000 kilometer strand als men alle eilanden (365) meetelt. Sommen heeft een oppervlakte van 132 km2.

sommen De ontelbare eilanden, schiereilanden, inhammen en grote oppervlaktes met open water nodigen uit tot heerlijke kanotochten. Van korte tochten in de avondschemering tot langere meerdaagse tochten van bijvoorbeeld een week waarbij het hele meer met alle eilanden en inhammen verkend kan worden. Het water is zuiver, helder, drinkbaar en lekker van smaak.

sommen Vanaf de camping trekken we met onze kajaks er op uit voor een tocht rond het eiland. We varen tegen de klok in en op ons gemak leggen we verschillende malen aan op een van de vele zandstrandjes. Lekker luieren in de zon. Halverweg de middag varen we terug in Noordelijke richting. Aan de oostzijde van het eiland zijn de oevers wat steiler, ruwer begroeid, maar het uitzicht blijft adembenemend. Een échte aanrader en voor ons een plek waar we beslist nog eens zullen peddelen.


Grotere kaart weergeven

kanovaren informatie Torpön is het grootste eiland van het Sommen. Aan de noordkant van het eiland ligt een camping, een restaurant en een kleine winkel met basislevensmiddelen. Het eiland is met een brug verbonden met de zuidelijke oever. Naar de noordelijke oever gaat een veerboot