Kanoroutes Södermanland

Kanovakantie in Södermanland, op weg van, of naar Stockholm.

Ten zuidwesten van de Zweedse hoofdstad vind je een uitgestrekt vaargebied met prima uitvalsbases voor meerdaagse kanotochten. Fraaie vaartochten over diverse meren, omringd door beboste heuvels en glooiend bouwland. De vele meren zijn onderling verbonden door kleine riviertjes en mooie doorvaartjes.

In dit vaargebied zijn meerdere kanocentrales te vinden van waaruit je mooie kanotrips kunt starten. We vinden een perfecte plek op Djulöbadets Camping in Katrineholm. De verschillende kanoroutes die hier worden aangeboden, zijn naar wens te combineren tot een korte of wat langere kanovakantie van bijvoorbeeld twee weken. Eventueel met een tussenstop van enkele dagen op de camping, waarbij transport van of naar de camping ook wordt geregeld.

Kanotleder Ändebol - Nyköping

De ruim 90 kilometer lange en afwisselende kanotocht Ändebol - Nyköping is favoriet bij veel kanovaarders. Geen al te zware tocht, met slechts 12 overdragingen. Je vindt voldoende vrije kampeerplekken aan de waterkant, de meeste met vuurkuil en bio-toilet.

Direct in je kano en op toertocht?

Kanotcenter Skebokvarn biedt je keus uit een zestal niet al te zware meerdaagse kanotochten rond het meer Båven. Het kanocenter ligt pakweg 100 kilometer zuidwestelijk van Stockholm en is eenvoudig te bereiken met auto of bus vanuit Stockholm of Nyköping.

De kanoroutes:

Kanoroute Skebokvarn - Dunker, 3-5 dagen, 45 km - Start aan het kano-centrum in Skebokvarn of aan de oostkant van het meer Dunker, tussen Ånhammar en Ekensholm - Båven-Natan-Naten-Kyrksjön-Misteln-Dunkern - 1-3 overdragingen afhankelijk van het waterpeil.

Kanotocht Sparreholm, 2 dagen, 25 km - Start aan het kanocentrum in Skebokvarn of op het openbare strand ten oosten van Sparreholm.

Kanoroute Skebokvarn - Nyköping, 4-5 dagen, 65 km - Start aan het kano-centrum in Skebokvarn - Eindpunt aan de linkerkant na de brug aan de gang 53 aan Harg in het begin van Nyköping - Baven-Lidsjön-Husbyån-Torpfjärden-Långhalsen-Nyköpingsån-Harg - 3 overdragingen (0,8 km, 0,4 km en 100 m). Een kanokar wordt aanbevolen.

Kanorondtocht Båven, 3-6 dagen, 55-95 km - Start en eindpunt kanocentrum Skebokvarn - Båven-Lidsjön-Husbyån-Uren-Forsaån-Båven - 3 overdragingen; 0,8 km, 0,4 km en 3,0 km. Langs de route passeer je een aantal kastelen en oude kerken.

De Katrineholm kanotocht, 6-7 dagen, 85-95 km - Start vanaf Djulö camping in Katrineholm. Eindpunt kanocentrum in Skebokvarn - Djulösjön-Forssjösjön-Åkforsån-Yngaren-Skräddartorpsjön-Hallbosjön-Torpfjärden-Husbyån-Lidsjön-Båven - 5 overdragingen, de langste 1,8 km.

Kanotocht Skebokvarn - Flen, 4-5 dagen, 65 km - Start bij het kanocentrum in Skebokvarn of Gårdsjön in Flen. De verkorte route (50 kilometer) start aan het zwemstrand bij het meer Veckeln - Båven-Lidsjön-Husbyån-Torpfjärden-Långhalsen-Vadsbrosjön-Hedenlundaån-Veckeln-Valdemaren-Gårdsjön - 4 overdragingen (0,8 km, 0,4 km, 50 meter en 0,5 km).

kanovaren informatie Djulöbadets Camping Kanotcenter Skebokvarn
Check nog meer fraaie kanogebieden!