Vlotvaren over de Umeälv

Veel Zweden-vakantiegangers worden vooral getrokken door het avontuurlijk vlotvaren op de Klarälven. Maar ook Noordelijker is deze vorm van avontuurlijk vakantie vieren in opmars. Zo'n 40 kilometer stroomopwaarts van Grano bouw je zelf je eigen vlot en drijf je op je gemak in pakweg zeven dagen tijd de Umeälv rivier stroomaf tot aan Ottonträsk het eindpunt.

Umeälv Onderweg heerlijk vissen op snoek of baars en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Langs de rivier spot je met veel geluk wild, zoals de rendieren, elanden en vossen. Afhankelijk van de waterstand en het weer is het een behoorlijke uitdaging je vlot naar het eindpunt te brengen. De Umeälv stroomt pakweg 1 tot 3 kilometer per uur, lekker rustig dus.

Kamperen in de vrije natuur, lekker zwemmen, wandelen, bessen of frambozen plukken of vissen, bedenk het maar. En 's avonds natuurlijk op je eigen kampvuurtje heerlijk je maaltijd koken. Daarna wordt het eerst nog even genieten van de middernachtzon voordat je je tent inkruipt.