Kanovaren op grote hoogte

Via een behoorlijk hobbelende grüsweg bereiken we het langgerekte meer Lofssjön in het prachtige Härjedalen. Het uitzicht over het meer nodigt uit voor een paar daagjes heerlijk genieten en kanovaren. In Lofsdalen, een klein plaatsje aan de westzijde van het meer vinden we een prima camping direct aan het water. Midden in het dorp, maar toch rustig zo in de zomer.

kanovavaren Lofssjön De door gletjers afgesleten bergtoppen strekken zich uit tot ver in het natuurlandschap. In de winter een uitstekend skigebied, te zien aan de vele skipistes die er nu verlaten bijliggen. In dit hoogste berggebied van Zweden, meer dan 40 toppen boven de boomgrens van 1000 meter, kom je naast wild, zoals elanden, vossen, hert en bever, met regelmaat kuddes rendieren tegen.

De zon over het meer, het fantastische uitzicht, dat wordt heerlijk varen en genieten. Een flinke lange dagtocht langs de oevers. Aan de oostelijke kant laveren tussen de "schieren" en kleine eilandjes. Een overweldigende ervaring zo op ruim 600 meter boven de zeespiegel!