Kajakvaren Indalsälven - Hårkan

Altijd op zoek naar fraaie kanocampings komen we deze keer terecht op Lits Camping. Een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van het kanovaren, korte of meerdaagse kanotochten. Direct aan het water van de Indalsälven bij de monding van de rivier Hårkan. En.. op nog geen kwartiertje rijden van Östersund. Voor ieder wat wils. Niets te veel gezegd dus.

kajakvaren indalsalven De Indalsälven is 420 kilometer lang, stroomt in oostelijke richting en mondt ongeveer 15 kilometer ten noorden van de stad Sundsvall uit in de Botnische Golf. De rivier loopt door verschillende meren, waaronder het Storsjön. aan de rivier staan zo'n 26 waterkrachtcentrales. Vanaf de camping is het makkelijk uitvaren voor heerlijke dag- of avondtochten over de hier vrij brede rivier.

kajakvaren harkan - beverburcht De 184 kilometer lange bergrivier Hårkan ontspringt in de bergen tussen Noorwegen en Jämtland. In de laatste tientallen kilometers, voordat de rivier de Indalsälven bereikt, ontstaan diverse wilde stroomversnellingen. Achter de stroomversnellingen in het wat kalmere water is het heerlijk peddelen en genieten van alles wat de natuur brengt. Wel even stilletjes voorbij aan de slaapplaats van "Ed en Willem". Hou je van vissen? De zalmforel en grayling komt hier veelvuldig voor. Denk aan je (vis)vergunning!