Blues over de Vindelalven

Op een lange rit wil ik nog wel een een lekkere blues-cd van Blues Traveller afspelen om het monotone rijden te doorbreken. Maar dit keer eens geheel in stijl van de Giga-Traveller camper naast ons op de camping. Met een grote airco op z'n dak produceert ie zoveel lawaai dat ik denk, "OK, het is warm, jij je plezier met ijspegels aan je onderbroek. Ik een leuk muziekje"

Ook wel eens lekker, een muziekje aan het water. Verder storen we toch niemand. De camping is vrijwel verlaten op een paar stuga's vooraan bij de ingang na. En dat ondanks dat de camping vrij makkelijk te bereiken is vanaf de doorgaande weg. Zo, en nu genieten we allemaal op onze eigen wijze.

Tegen de avond is het eindelijk wat koeler, dus tijd om met de kajak de Vindelalven te verkennen. Tussen het riet door schieten we in de stroom van de rivier. Op dit punt is deze vrij breed. Het is dan ook even zoeken naar een punt waar het water niet al te snel stroomt. We hadden al te horen gekregen dat stroomop het leukst varen zou zijn, aangezien je behoorlijk ver de stroomversnellingen door zou kunnen peddelen. Wel aanpeddelen dus, maar zeer de moeite waard. Mooie rotspartijen. Goed opletten bij de wat ondiepere stukken. Je wilt tenslotte niet vastlopen.

Al peddelend voelen we de stroming steviger worden, maar het blijft een uitdaging om zo samen een weg te vinden tussen al die kolkjes en rotsen. Op een gegeven moment wordt de rivier smaller, dus de stroming ons te sterk. We besluiten een leuk plekje op te zoeken aan de oever om te genieten van de omgeving en een slokje fris.

Na een tijdje in de schaduw vertoeft te hebben wordt het tijd terug te peddelen. Dat wordt dus goed oppassen! Dit gaat een stukje sneller, dus uitkijken voor stenen en rotsen, vooral die, net onder waterspiegel. Wonderwel slagen we er in behoorlijk snel en zonder "vastlopers" door de versnellingen te peddelen.

Op ons gemak varen we richting de camping waar ondertussen toch nog wat gasten voor de nacht zijn bijgekomen. Op mijn gemak ruim ik alle spulletjes op, snoer de kajak's op het dak van de auto. Tenslotte willen morgenvroeg onze reis richting het Zuiden voortzetten. Nog even genieten van het prachtige kleurenspel van zon en wolken en dan toch maar eens lekker onder de deken.