Kajakvaren in de Botnische Archipel

Bottenvikens skärgård (de archipel van de Botnische Golf) bij Luleå en Råneås biedt met meer dan 1300 eilanden een fantastische omgeving om eens eindeloze kajaktochten in het hoge Noorden van Zweden te beleven. De noordelijke ligging en uitzonderlijk lange zomeravonden doen je elk gevoel van tijd vergeten. Ervaar de stilte, geniet op een van de vele strandjes en hou je camera bij de hand. Ten oosten van Småskär spot je vast een van de vele zeehonden.

... Lees verder:
Kajakvaren in de Botnische Archipel

Lapland, Piilijarvi, kajaktocht tot middernacht

Mijn eerste kajaktocht in Lapland, ongeveer 100 kilometer boven de Poolcircel, voert vanaf de camping dwars over het meer bij Piilijarvi om daarna de oever te volgen. Door de prachtige inhammen peddelend geniet ik van de prachtige vergezichten over het meer. De inhammen vernauwen zich en ik kom aan bij een moerassig gebied.

... Lees verder:
Lapland, Piilijarvi, kajaktocht tot middernacht

Blues over de Vindelalven

Op een lange rit wil ik nog wel een een lekkere blues-cd van Blues Traveller afspelen om het monotone rijden te doorbreken. Maar dit keer eens geheel in stijl van de Giga-Traveller camper naast ons op de camping. Met een grote airco op z'n dak produceert ie zoveel lawaai dat ik denk, "OK, het is warm, jij je plezier met ijspegels aan je onderbroek. Ik een leuk muziekje"

... Lees verder:
Blues over de Vindelalven

Kanovaren op grote hoogte

Via een behoorlijk hobbelende grüsweg bereiken we het langgerekte meer Lofssjön in het prachtige Härjedalen. Het uitzicht over het meer nodigt uit voor een paar daagjes heerlijk genieten en kanovaren. In Lofsdalen, een klein plaatsje aan de westzijde van het meer vinden we een prima camping direct aan het water. Midden in het dorp, maar toch rustig zo in de zomer.

... Lees verder:
Kanovaren op grote hoogte

Vlotvaren over de Umeälv

Veel Zweden-vakantiegangers worden vooral getrokken door het avontuurlijk vlotvaren op de Klarälven. Maar ook Noordelijker is deze vorm van avontuurlijk vakantie vieren in opmars. Zo'n 40 kilometer stroomopwaarts van Grano bouw je zelf je eigen vlot en drijf je op je gemak in pakweg zeven dagen tijd de Umeälv rivier stroomaf tot aan Ottonträsk het eindpunt.

... Lees verder:
Vlotvaren over de Umeälv

<< Eerste < Vorige [1 / 2] Volgende > Laatste >>