Per kajak over het Unden

Het weer is uitstekend, lekkere wind en af en toe bewolking. Dus wat let me.
Ik neem me voor vanaf camping Tiveden het Unden over te steken. Van punt naar punt, dus niet te ver van de oever. De eerste oversteek is wel wat stevig. Meteen de wind strak op de punt van de kajak. Dus maar even fixeren op een ander punt aan de overzijde, zodat de kajak wat schuiner op de golf komt te liggen. Wel zo prettig peddelen, tenslotte moet het een ontspannen tochtje worden.

Na een klein half uurtje bereik ik het eerste plekje. Veel keien aan een nogal steile oever, maar het lukt me een geschikt aanlegplaatsje te vinden. Neem het er even rustig van en geniet van de prachtige vergezichten en de reiger die stilletjes wat vis aan het vangen is. Heerlijk die rust.
Ik trek mijn vest weer aan om eens verder te peddelen. Overigens geen overbodige luxe zo'n vest. Lekker warm, vangt flink wat water én bovenal veilig.

Na een flink uur verder het Unden op gevaren te zijn, van punt naar punt, en af en toe een klein eilandje. Wat je overigens eilandje kunt noemen, meer een bult met stenen in het water. Soms zitten er fantastische plekjes bij, waar je zo een paar uur kunt vertoeven op slechts enkele vierkante meters en je je absoluut geen moment verveelt. Vanuit elke hoek blijkt zo'n minuscuul eilandje verrassende "gezichten" te bevatten. Zelfs de begroeing is zeer divers.

Uiteindelijk kom ik aan op Tivedsbadet camping. Enkele honderden meters zandstrand, prachtig zwemwater voor de kinderen en "vrije" kampeerplekjes tussen en onder de dennebomen. Een uitgelezen plekje om wat primitiever te kamperen is zo mijn eerste indruk. Helaas staat de wind hier altijd pal vanaf het water valt mij op. Even mijn flesje bijvullen, het wordt tijd voor de "terugreis". Halverwege neem ik me voor nog even een paar mooie plaatjes te schieten. Moet nu wel stevig doorpeddelen, tegen het eind van de middag trekt de wind hier meestal wat aan. Dit blijkt opnieuw weer eens op het laatste stukje. Voldaan de kajak op de kar en terug om 's avonds binnen nog even na te genieten.