Kanovaren Tisarenmeer rond

Het Tisaren een meer vlakbij Hallberg en Askersund, ligt 99 meter boven de zeespiegel. Het meer is ongeveer 10 kilometer lang en 3,5 kilometer breed en beslaat een oppervlakte van 14,5 vierkante kilometer. De gemiddelde diepte is 3,5 tot 4 meter, langs de zuidkust ongeveer 20 meter diep.

tisaren vissen Langs het Tisaren vind je diverse zandstrandjes waar je heerlijk kunt zemmen of vissen op bijvoorbeeld snoek, baars en snoekbaarzen. (visvergunning ter plaatse verkrijgbaar). Een perfect meer voor een flinke lange rondtocht. camping Tisarstrand is dan ook een mooi startpunt. Aanrijden naar de camping kun je het best vanaf Hallsberg. Het weggetje vanuit Asbro aan de Zuidelijke zijde van meer is vrij smal, alhoewel de plaatselijke bevolking je er met groot plezier langsop stuurt. ;-) Gewaarschuwd bij deze!

kanovaren tisaren Het is een winderige dag en behoorlijk aanpeddelen tegen de golven in. Af en toe een rustpuntje zoieken tussen de vele rotspartijen in het meer. Kleine eilandjes met af en toe een leuk vakantie-optrekje, enkel per boot bereikbaar. Ideaal om even een plaatje te schieten. Vanuit Asbro langs de Noordelijke oever op de wind terug. Prachtige natuurbelevenis. Vanavond nog eens een kort tochtje op het stroompje richting de Hultsjön. Lekker uit de wind en genieten!