Kanovaren oostelijk van Finspång

Midden Zweden herbergt vaak verrassende plekjes. Na een leuke rit over de idyllische landweggetjes door de omgeving even boven Linköping parkeren we even bij een fraaie badplaats naast Småängens camping, pakweg 20 kilometer oostelijk van Finspång. Gewoon even een bakje koffie op het terras met uitzicht op een klein meer. Eigenlijk is het de bedoeling iets verder te trekken, maar het uitzicht bevalt ons zo goed. We blijven een paar dagen "plakken".

zonsondergang Toch maar even de kano van het dak voor een klein rondje in de avond-schemering. Lekker rustig, vrijwel geen wind. Iets verder het water op is de lengte van het meer al snel te overzien Goed voor een mooie tocht morgen, gewoon om lekker even het vakantiegevoel te prikkelen. Bij terugkomst komt een vaste gast aanlopen en laat een kaart zien van het meer. "Handig als je morgen gaat varen. Je mag 'm houden, ik heb er nog meer" Alsof hij gedachten kan lezen. De tijd gaat snel als we nog even bijkletsen.

Heerlijk uitgeslapen en na en stevig ontbijt vertrekken we langs de linkeroever. De wind staat stevig vandaag en het lijkt weer lekker warm te worden. Genieten dus. Door een paar rotspartijen varen we een smalle strook in en steken over richting een kleine inham. Een mooi beschut plekje met kleine aanlegsteiger en bankje aan de bosrand. Het bospad nodigt uit voor een flinke wandeling.

avond aan en het meer Het is hier zo lekker uit de wind, ideaal plekje om eens wat solo peddeltechnieken uit te proberen. Vooral het snel draaien van de boot, even snelheid maken en dan met één hand de peddel onder de punt "schieten". En dan deze keer zonder overhellen en uit de boot vallen. ;-0 Rustig aan trekken we, nu met de wind in de rug langs de overzijde richting het andere uiteinde. Het kleine "doorsteekje" op de kaart laten we voor wat het is. Overwoekerd door bomen en struiken, geen doorkomen aan. Tot laat in de middag laten we ons lekker uitwaaien aan een klein strandje. Tijd aan ons zelf.

Småängens Camping