Kanovaren rond Idre

Idre in Noord Dalarna sinds jaren een favoriete bestemming. Eens een "sluimerend" plaatsje, met de Lanthandel als drukst bezocht middelpunt. Inmiddels is Idre uitgegroeid tot een levendige poort naar Europa's grootste en meest Noordelijke skigebied Idre Fjäll. In het dorp of stadje, zo je wil, ligt de gemoedelijke Näsets Camping direct aan het meer Idresjön.

idre prachtige vergezichten

... Lees verder:
Kanovaren rond Idre

Kanovaren van west naar oost

Een fraaie kanotocht op een van de bergriviertjes in de bovenloop van de Nedre Dalälven.

Door de jaren heen hebben we met onze kano al heel wat mooie gebieden in Zweden gevaren. Zo ook de bovenloop van de Nedre Dalälven bij Idre, waar bergriviertjes zoals Grövlan, Sörälven en Storän in de Idresjön bij elkaar komen. Vanaf hier verder stromend als Österdalälven, die na de samenvloeiing met de de Västerdalälven in Djurås de Dalälven vormt. De rivier doorsnijdt Zweden van west naar oost, door het Siljanmeer stromend en mondt uit in de Oostzee.

Kanovaren Grovlan - Idre

... Lees verder:
Kanovaren van west naar oost

Kanovaren oostelijk van Finspång

Midden Zweden herbergt vaak verrassende plekjes. Na een leuke rit over de idyllische landweggetjes door de omgeving even boven Linköping parkeren we even bij een fraaie badplaats naast Småängens camping, pakweg 20 kilometer oostelijk van Finspång. Gewoon even een bakje koffie op het terras met uitzicht op een klein meer. Eigenlijk is het de bedoeling iets verder te trekken, maar het uitzicht bevalt ons zo goed. We blijven een paar dagen "plakken".

... Lees verder:
Kanovaren oostelijk van Finspång

Kanotocht Tiveden

Deze tocht heb ik al enkele keren gemaakt, een echte aanrader! De tocht voert midden door het natuurgebied Tiveden, van de Bosjön naar het meer Unden. Verschillende keren moet er overgezet worden, dus een goede kanokar is echt aan te raden, het zijn geen kleine wandelingen, maar echt trekken en sleuren door het bos. Op sommige plekken is het enkel een keer en zandweg overzetten, maar dat is een uitzondering. ..

... Lees verder:
Kanotocht Tiveden

Kanotocht Tiveden van Unden naar Rovattnet

Tegen de middag leggen we onze kajaks klaar aan het strand bij Camping Tiveden voor een prachtige tocht. Dit keer eens vanuit een ander beginpunt. We hebben besloten een gedeelte van de tocht, die we enkele jaren geleden met onze Trapper hebben gemaakt, te varen.  Er staat een flinke wind. Hoge golven in de rug. Wanneer is het Unden eigenlijk rustig? ..

... Lees verder:
Kanotocht Tiveden van Unden naar Rovattnet

<< Eerste < Vorige [1 / 2] Volgende > Laatste >>