Klarälven kanotrip naar Sun Dance Ranch

In de loop van de middag nog even er op uit voor een korte kanotocht op de Klarälven. Op gemak lopen we het pad naast de camping naar beneden in de hoop nog wat wild te spotten. En ja hoor, aan de rand van het vennetje staat een reebok rustig tussen het groen. Onder langs de camping is het trouwens prachtig wandelen. We hebben er al verschillende dieren in het wild kunnen spotten. Kraanvogels, een arend, bevers, reeën, zelfs een eland.

Sun Dance Tour Op gemak vertrek ik in de solokano richting Eksharad. Het blijkt een wat drukker dagje op het water. Ik passeer verschillende vlotten en vaar op met wat canadeesvaarders. Net onder de brug vandaan zie ik Colin aanrijden. Een zwaai met de peddel is voldoende om zijn aandacht even te trekken. "Drukke dag vandaag, dit wordt mn derde rit". Terwijl ik even help met de kano's opladen kletsen we nog even vrolijk bij.

Sun Dance Ranch Verder richting Edeback. Na een kleine vier kilometer leg ik aan de linker oever aan bij Sun Dance Ranch. Een prachtige locatie aan een fantastisch stuk natuur bij de Klarälven. Wanneer je van paarden houdt en er eens op uit wil voor een avontuurlijke vakantie in Zweden, een absolute must. Anita en Dimitri laten vol trots zien wat zij in een paar jaar hebben opgebouwd. De saloon, shop, de nieuwe bak en de ruim 20 paarden. Een heuse ranch waar je kunt overnachten in stuga's geheel in western stijl.