Djupdalen Beavergirls op de Klarälven

Dit jaar zijn we een maandje vroeger dan normaal in Zweden. We hebben al weer verschillende fraaie kanotochten achter de rug. Tijd om de gezellige camping aan de Klarälven weer eens aan te doen en in de avonduren op "beverjacht" te gaan. We hebben geluk, de eerste avond gelijk raak. We peddelen de Klarälven een eindje stroomop om ons vervolgens met de stroom af te laten zakken. Redelijk dicht langs de oever valt gelijk wat activiteit te bespeuren.

bevers op de klarälven Al snel peddelt de eerste bever onverstoorbaar voor ons uit. Veel geluk vanavond, op de wal zit nummer twee lekker te knagen aan wat fris berkenhout. De bever blijft ons vooruit peddelen alsof hij ons de weg naar de camping wil wijzen. Een cadeautje, fantastisch! En dan zo dicht bij. Op de camping terug vertellen we ons avontuur. "Ooh! mooi zeg.. die willen wij ook graag zien!" Dat wordt dus vast nog een tochtje.

De avond erop stappen de twee "R&R2Sweden-beavergirls" in de opgelapte canadees van Jan. Ik vaar met de solo vooruit en geef wat aanwijzingen, "Niet te luid peddelen en alleen gebarentaal". De spanning is op de gezichten af te lezen en rustig aan peddelen we ons eerste rondje. En ja hoor, na het eerste rondje stroomop is het gelijk raak. De bever wijst ons opnieuw de weg, maar deze keer met een paar flinke klappen van zijn staart op het water. We krijgen er geen genoeg van en peddelen nog een paar rondjes om telkens te kunnen genieten van de koning van de Klarälven.