Byn's Canoe Camp

De geur van barbecue's prikkelt mijn neus wanneer ik onder de brug in Ekshared doorpeddel. Aangemeerde houtvlotten, kleine tentjes aan de waterkant en enkele mooie exemplaren canadeese kanos in het gras. Onder de kleine luifeltjes is het blijkbaar nog een beetje droog te houden en lekker smullen van het vers gebraden vlees. De barbecue walmt in de laatste miezer van de regenbui die net is overgetrokken.

canoe sweden byn "Zo'n vest ben ik altijd al naar op zoek!" Klinkt het verrast in mijn oren terwijl ik bezig ben mijn kajak op de steiger te hijsen. "Ja, een echt Zweeds visjack met drijfhulpmiddel, handig met die zakjes, de camera altijd droog met dit weer" Samen met Colin loop ik naar boven. Ik kan het niet nalaten toch nog even een van onze vaste stekjes aan de Klaralven te bezoeken.

Sinds enkel jaren waait er een frisse Engels-Schotse wind over het kampeerterrein. De voorliefde van Colin en Allison voor het kajakken en kanovaren is goed te merken. De oude canadeese kano's zijn in gebruik als decoratieve bloembakken en vervangen door hoogwaardig materiaal. Menig peddelaar likt zijn vingers af, alleen al bij het zien van deze fraaie exemplaren kano's. "Het beste materiaal voor een veilige kanotocht over de Klaralven" laat Colin weten. Vol trots vertelt hij over zijn programma. "Niet enkel korte tochten, of een zeven-daagse trektocht van Sysleback, een kleine honderd kilometer. Ik breng zelfs de echte dyharts tot diep in Noorwegen om ook de wilde aspecten van de Klaralven te ontdekken. En dat is op zijn zachts gezegd een beetje onverantwoordelijk met die bloembakken."

Nadat we samen nog even de foto's van de eerste Klaralven Rally hebben bekeken, wordt het tijd voor mij om stroomop mijn nieuwe stek weer op te zoeken.

Canoe Experience Sweden
Klarälvdalen Challenge 2016