Kanovaren Zweden

Avontuur en magische plekjes aan het water

Photography by kanoweb

    Home · Zweden · Kanovaren in Zweden, actief en ontspannend

Kanovaren in Zweden, actief en ontspannend

Elk jaar maken we er weer een sport van. Mooie nieuwe, vooral rustige, vaargebieden ontdekken die het peddelen meer dan waard zijn. Onze voorbereiding begint dan ook al in de wintermaanden, met leuke uitwisselingen per mail over en weer.

kanovaren zweden Onze kanovrienden in Zweden en Finland nemen ruim de tijd om al onze vragen te beantwoorden. De avonden zijn blijkbaar lang genoeg om ons, vaak meer dan we vragen, leuke suggesties en tips toe te sturen. We genieten nu al met volle teugen! Uiteindelijk met een ware schat aan informatie in ons bezit vragen wij ons steeds af hoeveel peddelslagen én -dagen onze vakantie dit jaar zal gaan tellen.

Vroeg in de ochtend arriveren we in Puttgarden voor onze eerste oversteek met de veerboot. Op de parkeerplaats nodigt een prachtige poster met peddelaars ons uit. "Ja ja, wrijf het er even in, we komen heus wel!". Het is nog flink wat uren rijden voor we onze eerste bestemming bereiken, dus eerst een verstandige stop en een paar uur lekker uitrusten onder de brug in Faro, Denemarken. Na twee ferrys laten we in Helsingborg de autobaan eindelijk achter ons. Op ons gemak zoeken we een camping om uitgerust de volgende dag verder naar het Noorden te trekken.

Kano vaargebieden in Zweden:

Ruim 80 impressies van mooie vaargebieden en kanoroutes in Zweden onderverdeeld in handige subrubrieken:

Noord Zweden Dalarna Zuid Dalarna Värmland Klarälven Dalsland-Nordmarken Midden Zweden Oost Zweden Kanovaren Zuid Zweden