Kanovaren Zweden

Avontuur en magische plekjes aan het water

Photography by kanoweb

Kanorondtochten in Zweden

Kanovakantieplannen? Een lange kanotrip in Zweden maken?, (kilometers vreten ;-) of gewoon lekker genieten? Ook de liefhebbers van meerdaagse kanotochten in Zweden zijn wij op kanoweb niet vergeten! Mooie vaargebieden waar je al dan niet met eigen of gehuurde kano of kajak lekker kunt peddelen. Bepaal zelf je start- en eindpunt en het aantal dagen dat je er op uit wil trekken.

our swedisch canoe moment

6- à 7-daagse kanotrektocht

Of je nu gewoon een dagje wilt peddelen, of een meerdaagse kanotocht gaat ondernemen, met de impressies op kanoweb proberen wij je een eerste indruk te geven van het (Zweedse) vaargebied dat je gaat ontdekken. Veel van de beschreven kanoroutes en tochten zijn deeltrajecten en dus prima te combineren tot bijvoorbeeld een 6- à 7-daagse kanotrektocht (of langer ;-).

Kano huren of je eigen kano mee?

Wij ontdekken al jaren de leukste plekjes met ons eigen materiaal, (open) kano én kajak! Zijn we eens met meer personen oppad, dan huren we gewoon ter plekke een kano op een van de vele campings aan het water of bij een kanoverhuurbedrijf.

Trek je er graag zelf op uit en het liefst met je eigen materiaal?

Kanoverhuurbedrijven in veel Zweedse vaargebieden bieden je met plezier de mogelijkheid je auto (veilig) te stallen voor de periode van jouw trektocht. En mocht je onverhoopt iets vergeten zijn op je paklijst, geen probleem, je huurt het gewoon bij. Bijvoorbeeld het meest recente kaartmateriaal van de regio. Bovendien... een ontspannen begin van je tocht na een uitgeslapen nachtje op de kanocamping is de meest prettige start van je kanovakantie.

Meerdaagse kanotochten zoeken en vinden

Met onze ruim 80 vaarimpressies, zeg maar "our swedishmoments" ;-) , helpen wij je graag op weg, maar je tocht zul je echt zelf moeten plannen. Ben je op zoek naar wat langere tochten in Zweden, probeer de zoekfunctie ook eens uit, je vindt er vast en zeker nog meer mooie vaargebieden, geschikt voor jouw meerdaagse kanotocht (en kilometers peddelplezier! ;-)

kanorondtocht  zweden - voor open kano en kajakswedisch canoe moment Rondtochten in Zweden (o.a.):
Glaskogen Åsnen merengebied Färnebofjärdens Natuurpark Tiomilaskogen Sommen De Runn Dalsland-Nordmarken Kanoroutes Södermanland

kano-afzaktocht  zweden - voor open kano en kajakAfzaktochten in Zweden (o.a.):
Svartälven Lagaleden Varendsleden