Vammerviken aan het Västra Silen

Dat is pas genieten! Direct na het oversteken van de Västra Silen lassen we een pauze in op onze kanotocht vanuit Vammerviken. Een klein inhammetje aan de ingang van het fjord aan de overzijde van het uitgestrekte meer herbergt twee prima DANO shelters. Vanaf de eerste, hoog op de heuvel, genieten we van een fantastisch uitzicht.

kanovaren Vammerviken Vandaag eindelijk eens weinig wind tijdens het varen. Op zo'n uitgestrekt meer best een verademing tijdens het peddelen. Hoewel er buien in het vooruitzicht zijn, laten we al dit moois niet aan onze neus voorbij gaan. Op gemak varen we de stilte van het Bufjorden binnen. We volgen begroeide oevers met af en toe een doorvaartje in het riet naar het volgende watertje. Niets dan rust, heerlijk.

De zonnige periode voor vandaag is van korte duur. De wind draait, merken we. Voor de zekerheid varen we langs de oostelijke oever tegen de wind op zoek naar de kortste oversteek via een van de vele eilandjes tegenover Vammerviken. Uit de wind tussen de eilandjes door, langs een pracht van een beverburcht, bereiken we de westoever. Genoeg voor vandaag. Tijd voor een stevige hap. Amper aan wal barst de eerst bui los.

Vammerviken