Onrustige Noren en kajakpret

Tot diep in de nacht worden we onthouden van onze slaap door een groepje Noren die luidruchtig menen te moeten genieten van hun weekvoorraad meegebrachte alcohol. Uiteindelijk besluiten we dan maar tegen drieën ons hele zaakje op te pakken en tijdelijk te verkassen naar het andere eind van de camping. Je komt tenslotte voor je rust naar Zweden. 's Morgens komt de campingeigenaar met verontschuldiging en biedt ons een prachtig plaatsje aan op een veldje hoog boven aan het water met uitzicht op Lennartsfors met zijn waterkrachtcentrale en de sluizen.

We besluiten er maar een rustig dagje van te maken. In de middag kan ik het toch niet laten om aleen het water op te gaan. Nadat ik de kajak op het strandje heb gelegd en bijna klaar ben om te vertrekken, komt Casper kwispelend aan. Ja een echte waterrat, die laat je niet 123 alleen achter. Kuipje achter open en hup, hij zit al. Hij zal ook eens niet mee kunnen! Rustig peddel ik richting het Foxen. Er staat een behoorlijk windje. Caspers oren flapperen lekker in de wind. Constant verzet hij zich van links naar rechts. Even wennen. Maar ook hij is zichtbaar aan het genieten.

Na om wat kleinere eilandjes gepeddeld te zijn leg ik uitendelijk de kajak op het droge op een paar rotsen. Van hieruit een fantastisch uitzicht over het Foxen met de vele eilandjes en rotspartijen. We laten ons goed uitwaaien. Cas geniet heerlijk van het opduiken van enkele dikke keien uit het water. Ze kunnen hem niet groot genoeg zijn. Het water heeft een lekkere tempereratuur. Kan ook niet anders want de wind is behoorlijk fris aan het worden en trekt ook nog wat aan. Ik blijf een lekker tijdje op het eiland steken om heerlijk bij te komen van de afgelopen nacht.

Van de meegebrachte boterhammen krijg ik gelukkig ook nog de helft mee. Cas heeft blijkbaar zoveel trek gekregen van al dat sjouwen met die keien, dat ie mij de helft nog wel gunt. Uiteindelijk toch maar verder kajakken naar de overzijde, vanuit Lennartsfors de rechteroever. Langs de eilandjes ga ik op zoek naar een prachtig stekje waar we vorig jaar eens een heerlijke middag vertoefd hebben. Ik vind het niet, heb ook geen kaart mee en om alle eilandjes rond te varen is ondoenlijk, dat zijn er gewoon teveel. Dan maar de kajak lekker tegen de wind in en terug naar de camping. Heerlijk uitgewaaid en s'avonds nog een tractatie op een prachtig vuurwerk aan de overzijde van het meer. Dat maakt eigenlijk alles weer goed, dus samen toch ook nog maar even een kajaktocht voor de volgende dag uitzetten. En deze keer wel met kaart.