Blues en kajak, gaat dat samen?

De zonnebril stevig op de neus gedrukt en heerlijk achterover leunend in een luie stoel op het terras van Edleskog Wardshus aan de 164 en genieten van een heerlijke blues gespeeld door een van de gasten. Kan onze dag nog mooier beginnen? De jongelui hebben er flink plezier aan. Het ene na het andere nummer klinkt. “Wat denk je, komen we nog aan peddelen toe vandaag?” Als ze doorspelen niet denk ik zo. Vrij uitzicht over het meer, een glaasje fris, appelgebak met vanille en je favoriete nummers live luisteren in deze setting?

De familie Postma heeft het duidelijk druk. Dit voorjaar zijn ze gestart met hún Wardshus en daar willen ze wat van maken ook. Het is een komen en gaan van gasten. “Die hoeven niet bang te zijn. Ze hebben de benen er flink onder”.

Vijf dagen heerlijk op adem komen. Er staat ons immers nog meer te wachten. De spieren zijn los! Voor we naar het Noorden trekken eerst nog een bezoekje aan Alcatraz in Gustavsfors. Een avontureneiland op de grens van Dalsland en Varmland aan de sluizen van het Dalslandkanaal. Wanneer je hier één maal bent geweest is je hart verknocht. En kom je tijdens elk bezoek aan Zweden terug. Al is het maar voor die heerlijke Pizza-kebab in de vorm van een kano! Tijdens onze tocht terug door de bossen krijgen we ons toetje geserveerd. We nemen dan ook even rustig de tijd om moeder eland samen met haar twee jongen rustig te zien “bladeren” in de schemering.