Elovsbyn camp & canoe

Hou je van rust, ben je op zoek naar avontuur en magische plekjes aan het water wanneer je graag met kano of kajak er op uit trekt? Dan is dit misschien wel het uitgelezen vertrekpunt voor je kanotocht. Op ongeveer vierentwintig kilometer vanaf Arjäng, onder aan het meer Foxen, vlak aan de Noorse grens, vind je een prachtige kanocamping: Elovsbyn camp & canoe. In het plaatsje Lennartsfors is een sluis aanwezig om van het meer Foxen naar het meer Lelang te komen. De sluis is onderdeel van het beroemde Dalslandkanal en is een van de eerste sluizen vanaf de Noorse grens.

Op zoek naar magische plekjes in Zweden? - Dalsand-Nordmarken

... Lees verder:
Elovsbyn camp & canoe

Vammerviken aan het Västra Silen

Dat is pas genieten! Direct na het oversteken van de Västra Silen lassen we een pauze in op onze kanotocht vanuit Vammerviken. Een klein inhammetje aan de ingang van het fjord aan de overzijde van het uitgestrekte meer herbergt twee prima DANO shelters. Vanaf de eerste, hoog op de heuvel, genieten we van een fantastisch uitzicht.

kanovaren Vammerviken

... Lees verder:
Vammerviken aan het Västra Silen

Niemand hoort je schreeuw om hulp!

kano rondtocht voor open kano en kajak Al jaren is het Dalsland Nordmarken merengebied één van onze favoriete stekjes voor afwisselende kanorondtochten. Ondanks dat bij veel kanovaarders de beleving bestaat dat het een druk bezocht gebied is, komen we op onze tochten relatief weinig vaarders tegen. Meer dan voorgaande jaren zijn zelfs veel van de prachtige DANO kampeerplekjes onbezet.

... Lees verder:
Niemand hoort je schreeuw om hulp!

Uitzien naar de Zweedse meren

“Hier gaat het gebeuren!” Een ruime parkeerplaats in een wat al te krappe bocht biedt ons uitzicht over het langgerekte meer Lelang. De lucht is grauw, het miezert, de wind trekt flinke sporen over het water. Ik geef een flinke klap op de temperatuurmeter op m’n dashbord. “Vanaf nu omhoog jij!” Of dit zal helpen? Rustig rijden we de zandweg op richting het kampeerveld van de kleine en gemoedelijke kanocamping Elovsbyn in Lennartsfors.

... Lees verder:
Uitzien naar de Zweedse meren

Kajaktocht van Fölsbyn naar Lennartsfors

De hele nacht regen. De morgen is grauw en zwaar bewolkt. Behoorlijk fris vergeleken met gisteren. De ene bui wisselt de de andere af. Ik had mij voorgenomen met de kajak een tocht van Fölsbyn naar lennartsfors te gaan maken. Dan maar wat exta warms en droge kleding mee. .. Met dit weer vast wel nodig. Ik laat me in Fölsbyn afzetten aan een klein slootje wat uitmond in de Fölsby Viken. Na alles goed in de kajak gepakt te hebben peddel ik rustig langs het grote schiereiland om vandaaruit richting de Stora Le te varen.

... Lees verder:
Kajaktocht van Fölsbyn naar Lennartsfors

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>