Storebolsjön - Met een krabbeltje op ontdekking

We volgen de Halga, een in het voorjaar woest stromend riviertje, te zien aan de sporen die het heeft nagelaten in een brede bedding die nu vrijwel droog staat.

Het krabbeltje van Jan moet ons de weg wijzen naar enkele meren die het ontdekken waard zijn. Het Tiomila bos herbergt immers vele meertjes. Na ruim een uur over stoffige zandweggetjes ontdekken we inderdaad het oude houten huisje wat volgens de krabbels een watermolen moet zijn. De aanloop naar de molen is met wild groeiende bloemen en struiken overwoekerd. We zijn dus op de goede weg.

... Lees verder:
Storebolsjön - Met een krabbeltje op ontdekking

Kanovaren Zweden - Rondje Bysjön - Näs

Op onze route naar het noorden even een plekje van rust. Camping Falkudden, in de provincie Zuid-Dalarna in het dorpje Näs Bruk op zo'n 140 km van Stockholm. Aan een uitmonding van rivier de Dalälven op het meer Bysjön is het 's avonds nog even heerlijk genieten van de vele vogels aan de overzijde van het meer. Een klein natuurreservaat en een prachtig gebied voor vogelaars.

... Lees verder:
Kanovaren Zweden - Rondje Bysjön - Näs

Peddelen rond het Siljanmeer

Siljansnäs, een plaatsje in de gemeente Leksand in het landschap Dalarna onder aan het Siljanmeer beschikt over een kleine familiecamping direct aan het water. Het idyllische plaatsje ligt op een schiereiland aan het Siljanmeer. Ideaal startpunt voor wat korte kanotochten langs de oever van het Byrviken als voorbereiding op langere tochten over het Siljanmeer.

... Lees verder:
Peddelen rond het Siljanmeer

Kanotochten Zuid-Oost Dalarna

kanotcenter avesta De nedre Dalälven, een machtige rivier in Zuidoost Dalarna baant zich een weg door een bijzonder afwisselend landschap. Dwars door bossen waar een keur aan wilde dieren leeft. Elanden, herten, lynxen, vossen en bevers. Na enkele stroomversnellingen vormt de rivier in het natuurpark Färnebofjärdens zich tot een ware delta met meer dan 200 eilandjes. Prachtige meren, inhammen, vaartjes met uitzicht op een afwisselend bos- en agrarische omgeving.

... Lees verder:
Kanotochten Zuid-Oost Dalarna

<< Eerste < Vorige [2 / 2] Volgende > Laatste >>