Kanotochten Zuid-Oost Dalarna

kanotcenter avesta De nedre Dalälven, een machtige rivier in Zuidoost Dalarna baant zich een weg door een bijzonder afwisselend landschap. Dwars door bossen waar een keur aan wilde dieren leeft. Elanden, herten, lynxen, vossen en bevers. Na enkele stroomversnellingen vormt de rivier in het natuurpark Färnebofjärdens zich tot een ware delta met meer dan 200 eilandjes. Prachtige meren, inhammen, vaartjes met uitzicht op een afwisselend bos- en agrarische omgeving.

Het Färnebofjärdens nationalpark is een uniek gebied om te varen of te vissen. Meer dan 100 vogelsoorten nestelen hier, waaronder diverse soorten uilen en spechten. Tyttboforsen, een 3 kilometer lange stroomversnelling, is een waar paradijs voor sportvissers. Je kunt er vissen op zalm, snoek, snoekbaars en baars.

De "nedre Dalälven" ligt als het ware op een biologische grens waar Zweedse noordelijke en zuidelijke plant- en diersoorten samen één gebied vormt met een unieke flora en fauna. In 2011, werd de "nedre Dalälven" erkend als Zweden´s derde Bioreservaat (een gebied met een hoge natuurwaarde en culturele waarden) van de UNESCO.

In deze geweldige omgeving heeft Avesta Kanotcenter vier verschillende kanotochten uitgezet voor zowel ervaren als minder ervaren kanovaarders.
Een heuse aanrader voor de natuurgenietende kanovaarder!

Avesta Kanotcenter