Dreigende regenbuien over het Venjanmeer

Na de hevige onweersbuien van gisteren blijft het weer vandaag onbestestendig. Dreigende regenbuien drijven over het Venjanmeer. Niet echt uitnodigend voor een dagtocht. Toch in de middag maar een paar uur er op uit. Langs de rechteroever tegen de wind in het meer op. Voor mij uit vaart een oude stoomboot "Tomten". Ja, ja.. de Kerstman vaart in Zweden met zijn boot in zijn vrije uurtjes.

venjan - dalarna Na een goed half uur peddelen leg ik de kajak tussen de rotsen op een van de vele eilandjes. Even de benen strekken voor het volgende traject. Meeuwen scheren over me heen en af en toe lost een van hen een "waarschuwingsschot". Vermoedelijk begeef ik me op hun terrein, denk ik maar.

Een prachtig gezicht die overdrijvende wolkenvelden. Er zou nog een onweersbui tussen kunnen zitten, dus spits ik af en toe mijn oren. Geen gerommel, dus voorlopig zit het wel goed. Ik vaar dan ook rustig verder richting wat er voor mij als een schiereiland uit ziet. Bij aankomst blijkt het een van de grootste eilanden te zijn. Een strandje, mooi ingericht met picknickbankjes , vuurkorven en een toilethokje (liever gezegd doos)

Het is hier goed toeven. Een prachtig uitzicht over het meer en lekker genieten van de rust en de wind. Voor ik de oversteek naar de linkeroever waag, neem ik nog even een flinke slok en trek op mijn gemak m'n vest weer aan. Heerlijk, zo tegen de wind in, lekker golven. Heel wat peddelslagen verder bereik ik bijna de overkant en besluit te draaien om zo op de wind rustig terug te peddelen.

De vele inhammetjes zijn telkens weer anders van begroeing en verrassend mooi. Na ruim 3 uur kom ik weer aan op vertrekpunt en heb alsnog een heerlijke middag op het water gehad. En... het is wonderwel droog gebleven!