Top 10 kanoroutes


Kanoweb

Een top 10 kanoroutes volgens de bezoekers van kanoweb.nl het best gewaardeerd. Een dagje lekker ontspannen en fantastische natuurbeleving vanuit je kano én vanaf de waterkant.
En dat in eigen land!

De mooiste opstapplekken en voldoende keuze aan kanoverhuuradressen aan de route. Met terrasjes onderweg of aan het start- en/of eindpunt. Neem je lunchpakketje mee! Onderweg kom je meer dan genoeg prachtige plekjes tegen om even lekker de benen te strekken.

Kanoën in NederlandKajakken in Friesland - waar de mooiste route meer aandacht verdient..

De Oost-Brabantse kanoroutes

Een vijftal Oost-Brabantse kanoroutes is bij vele kanovaarders populair:

Gedetailleerde route-info, met overzichts-, detailkaarten en foto’s van instapplaatsen, hindernissen en meer zijn opgenomen in verschillende pdf-bestanden en vind je op instappunten, peddelroutes en kaarten rond de Dommel, markers nr 92 t/m 100. De pdf’s zijn samengesteld ten behoeve van de Bekentochten, die door de Volmolense Kano Club Waalre wordt georganiseerd.

Kajaktocht Wirdumroute Appingedam

Kamperen bij Camping Ekenstein, het ideale uitgangspunt voor een kanoverkenningstocht door Groningen. Prachtig gelegen aan het schilderachtige riviertje het Damsterdiep en direct naast het historische landgoed Ekenstein. Op pakweg 2 kilometer afstand van Appingedam.

kanokaart kanoroute wirdum

Giethoorn (noord) en de Wieden

Startplaats Arenshorst Buitenactiviteiten (kanoverhuur) vanwaar je Giethoorn op vele manieren kunt ontdekken. Het is uniek om Giethoorn het water te bekijken. Een andere kijk op alles, vanuit de kano. Met meer dan vijftig kilometer aan grachten en diverse meren in Giethoorn en omgeving kom je ogen tekort.

Weerribben-Wieden

Wetlands Weerribben Ossenzijl beleven

De Wetlands beleven

Een waar peddelparadijs voor kanovaarders. Peddelen door de adembenemende natuur van het het grootste laagveenmoeras van West-Europa. De vele vaarten, kanalen, veenstromen en petgaten zijn een waar eldorado voor elke kano- en kajakvaarder. Dan weer vaar je door groene tunnels van de moerasbossen om even later te genieten van het weidse uitzicht over de hooi- en rietlanden. Vooral in de vroege ochtenduren is het het heerlijk en rustig genieten.... Kanotochten in de Weerribben.

Rondje Linderbeek

Fraaie rondtocht van plm 17 kilometer over de Linderbeek, Overijssels kanaal en Regge. De hele route is voorzien van kano-overdraagplaatsen aan de stuwen en prima picknickplekjes. Kamperen en kanoverhuur camping de Linderbeek, maar ook aan de Regge vind je diverse kanoverhuuradressen.

kanoroute rondtocht voor kano en kajak - peddeltochtsuggetie

Beleef de Berkel

Vanaf de Duitse grens tot aan de monding in Zutphen leent de Berkel zich prima voor korte én wat langere kanotochten. Kanoverhuur op vele plaatsen direct aan het water. Van hieruit is het ècht natuurgenieten! Een wat langere tocht? wat denk je van een kanotrektocht vanuit Rekken en vaar aan het eind van je tocht het kanorondje Zutphen. Tip voor een ontspannen trektocht: peddel met zo min mogelijk bepakking. Er zijn aardig wat overdraagplaatsen. Dit zijn over het algemeen wel gelijk de mooiste rustplekjes.

Berkel Warken Berkel Warken op naar de volgende overdraging.

Grenzeloos varen over de Vecht

Wanneer je wil kun je van Muiden tot hartje Utrecht peddelen zonder uit je kano of kajak te komen. Maar met de vakantie in verschiet kun je natuurlijk beter kiezen om je kanotocht over de Vecht te combineren met routes over de Loosdrechtse Plassen, de Wijde Blik, de Kortenhoefse Plassen en de Spiegelpolder. Langs de 41 kilometer lange Vecht van Muiden tot Utrecht zijn bij de meeste sluizen in- en uitstapmogelijkheden aangelegd om je het overdragen makkelijker te maken.

Rondje Leusden

Kanoroute leusden rond Idyllisch plekje aan de Lunterse Beek

Een 16 kilometer lange bewegwijzerde kanoroute. Alle overstapplaatsen zijn voorzien van kanosteigers. De route is prima te combineren met een rondje door Amersfoort. - 5x overdragen; Start Asschaterweg Leusden - Valleikanaal ri. Amersfoort - Heiligenbergbeek, gebruik voor overzetten de "trekbak" onder Arnhemsestraat! - Route-info: Rondje Leusden.

kanoroute rondje leusdenRondje Leusden - Ontdek en geniet de afwisselende peddelroute voor sup kajak en kano

Wormer- en Jisperveld

Een "kanoknooppuntenroute" Wormer-Jisperveld. Het Wormer- en Jisperveld is het grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa. Met kano en SUP vaar je tussen de honderden (w)eilandjes en geniet van de bijzondere natuur Sinds 8 juni 2012 is de knooppuntenroute in het Wormer- en Jisperveld officieel in gebruik. Deze route is door de gemeente Wormerland in samenwerking met een groot aantal organisaties aangelegd. Stichting Marketing Zaanstreek brengt na 10 jaar jaar met een nieuwe vaarkaart dit prachtige gebied opnieuw onder de aandacht.

kanoroutes Wormer Jisp

Kajakvaren in de Biesbosch

De Biesbosch is een avontuurlijk doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Het is een uitgestrekt fourageergebied voor talloze soorten watervogels, zoals ganzen, reigers, eenden en steltlopers. Overal in de Biesbosch vind je nog de nalatenschap van de griendwerkers die eeuwenlang het land bewerkten. Kanoverhuur en opstapplaatsen in o.a. Drimmelen en jachthaven Vissershang.

De Dinkel - Een wintertopper!

Dinkel winter kanovarenWinterse kanotocht op de Dinkel

Een pracht van een kanotocht van plm. 17 kilometer over een uitzonderlijk mooi riviertje in Overijssel. Kanovaren op de Dinkel is enkel toegestaan in de periode van 1 sept t/m 31 maart. Een vaarvergunning voor deze periode vraag je aan bij Waterschap Vechtstromen.

Meer peddeltochtsuggesties viakanoweb

Een verzameling peddeltochtsuggesties die je naar de mooiste plekjes aan het water brengt!