#openkanofestival
peddelplezier in sportieve seizoenen

Open Kano Festival

Misschien is het nog veel te vroeg om nu al het Open Kano Festival 2022 in de agenda te zetten. Toch is het altijd een goed vooruitzicht het tweede weekend van September vrij te houden voor het jaarlijkse treffen met de open kano vrienden. Elk jaar valt er wel weer wat nieuws te beleven. Vaste prik zijn de gevarieerde workshops. Over álle elementen van onze prachtige kanosport is er altijd wel wat nieuws of leuks (bij) te leren. Elk jaar verrassend, gezellig en inspirerend. Wij kijken er in ieder geval, net als in voorgaande jaren, met veel plezier naar uit.

OKF 2021 Even bijkomen van alle activiteiten? Ook in 2022 nemen we weer tijd voor een of meerdere gezellige solokano (slow) trip(s) door de Wetlands. Gewoon aanhaken!

Open Kano Sport
Méér dan toer- of recreatief varen!


open kano festival 2021 - MyAlbum

Open Kano Festival 2021

Het coronadraaiboek van afgelopen jaar maakt het snel "improviseren en schakelen" mogelijk. Wat een prachtig open kano weekend. Een feest waar èlke peddelaar zich thuis voelt en altijd welkom is!

OKF toertocht Weerribben

Open Kano Festival 2020

Slowtoertocht met de kanovrienden waar hét peddelfeest in de Weerribben-Wieden is omgetoverd tot een bijzondere 'corona-proof-versie. Een kanokampeerfeest waarbij van meet af aan de '1.5 peddellengte' is ingebakken. Top!

Open kanovaren feest betekent veel zaakjes regelen

Open Kano Festival 2019

In het internationaal peddelparadijs voor open kano vaarders worden vreemde talen gesproken waar ieder elkaar verstaat. Muziek klinkt wanneer kano's sierlijk over het water bewegen. Peddels fluisteren het water toe. Een goed luisteraar hoort in de verte zelfs dóór de wind de klanken van een oude Steinway piano.

kanovaren - instructeurs - open kano festival

Open Kano Festival 2018

Een feest van en voor open kano vaarders! Alles valt weer prima op z'n plek, zo blijkt tijdens en na afloop uit vele blije gezichten en positieve reacties van de ruim 300 enthousiaste open kanovaarders.


Open Kano Festival 2017

Wow! Wat een tof kanoweekend! Aan water dit jaar geen gebrek. Voor enkelen reden om op voorhand af te zeggen. Ècht wat gemist hoor! Ruim 160 deelnemers maken met elkaar van het OKF-2017 een waar kanofeestje. Veel blije gezichten en opgestoken duimen.


Open Kano Treffen 2016

De laatste flarden gitaarmuziek klinken over het veld. Ook aan deze zonovergoten editie komt een eind. Tipi's en tenten fladderen een voor een naar het groene gras om weer opgeborgen te worden. Kano's in alle kleuren, soorten en maten gaan op de kar of de dakdrager, klaar voor de thuisreis.

toertochten open kano treffen

Open Kano Treffen 2015

Op vrijdagavond Valerie en Geoff de deelnemers met een prachtige presentatie van hun "Thru paddle attempt of the Northern Forest Canoe Trail" Journal of the Floating Dutchman. Mooie beelden van een fantastische kanotocht door Amerika én Canada. Een perfecte start van een stralend kanoweekend!

pauzeplekje aan de diepe wiede

Open Kano Treffen 2014

In de schemering worden we verrast door Valerie met een prachtige dia/film-presentatie: Snake en Peel rivieren kanotocht, een wildernis reis door het Canadese Yukon Het zet direct de toon voor het kanoweekend: kanovaren is avontuurlijk, veraf of dicht bij huis. Een prachtige (niet officiele) opening van het Open Kano Treffen.

de open kanosport bruist solokano

Open Kano Treffen 2013

Het OpenKanoTreffen viert 10-jarig bestaan. De grootse opkomst van open kanoliefhebbers zorgt voor een bruisende gezelligheid op de trekkersvelden van de Kluft. Uit alle windstreken komen de open kano cracks, beginners, liefhebbers en geïnteresseerden. Het lijkt alsof een supergroeimiddel is gebruikt. Vanuit de groene grasmat "ploept" de ene na de andere tipi omhoog. Er ontstaat een waar doolhof van tipi's, tenten, tarps én natuurlijk open kano's; de een nog langer, mooier, kleurrijker dan de ander. Tot diep in de nacht klinkt de gitaarmuziek aan het kampvuur. Iedereen heeft zijn/haar plekje en elkaar gevonden. Veel nieuwe gezichten en gelukkig ook weer de vaarders van het "eerste uur". Het is een spektakel-weekend.

ouwe makker Casper

Open Kano Treffen 2012

Veel zon en af en toe een wolkje op de eerste dag. Pakweg 70 deelnemers hebben allemaal een prima plaatsje gevonden aan de waterkant op camping de Kluft. Na een stevig ontbijt wordt traditioneel het dagprogramma geimproviseerd en de toertochten gepeddeld.

toeschouwers ontdekken nieuwe wereld

Open Kano Treffen 2011

De kop van het Treffen 2011 is er snel af. Het warme welkomstwoord van Arij nauwelijks afwachtend, spoeden zich de eerste deelnemers naar de waterkant om even later in groepjes elk een plekje in de luwte op te zoeken voor de instructies in de diverse disciplines. Tandem, solo, beginners en gevorderden, voor elk wat wils. Thema: trim.

rust op het veld tijdens de toertocht

Open Kano Treffen 2010

"Groeten uit de moerassen". Veel deelnemers hebben de regen getrotseerd. Paraplu's, regenschermen, tarps en ander beschermende middelen hebben er voor gezorgd dat de vuren toch konden branden. Het mooie weer was er de oorzaak van dat werd gekozen om direct te gaan peddelen en de workshops naar de middag te verschuiven. De kanotocht was aan de korte kant maar gezellig, mooi en leerzaam.

als de avond valt klinkt de muziek

Open Kano Treffen 2009

Om ook U als Belgische kanovaarder te enthousiasmeren voor het Open Kano Treffen in de Weerribben is Lieven Coppieters van kano en kajak club de Otter naar het "hoge Noorden" afgereisd. Zijn bevindingen heeft hij samengevat in een "verslag ter plaatse" om u op deze wijze deelgenoot te laten zijn.

passanten maken kennis

Open Kano Treffen 2008

Op onze jaarlijkse kajaktoertochten door de Weerribben maken wij kennis met een wel zéér bijzonder gebeuren, het Open Kano Treffen. Hoewel met onze dubbelpeddel ietwat onwennig op dit prachtig kano-evenement, worden we hartelijk ontvangen. Al snel worden we wegwijs gemaakt wat hier elk jaar in het tweede weekend van September te beleven valt. En zo heeft het openkanovirus ook ons te pakken.
kanosport en recreatie


OKF22 Open Kano Festival 2022 - een feest voor peddelsporters