Veilig kanovaren

De afgelopen jaren zien we als watersporters een sterke ontwikkeling van uiteenlopende vaarroutenetwerken door alle provincies in ons waterrijke Nederland. Sloep- en pleziervaartroutes verbinden het stedelijke en landelijk gebied. Themaroutes bieden de waterrecreant tijdens de vaartocht een schat aan regionale historische en natuurinformatie. Via "electric only" vaarroutes kom je zelfs op plekjes waar varen anders niet mogelijk is vanwege natuurdoelstellingen.

Veilig kanovaren Vaarplezier met elkaar!

Aangezien vele avontuurlijke sup- en kanoroutes deze routenetwerken (steeds vaker) doorkruisen of zelfs overlappen is het als watersporter soms best goed opletten geblazen. Nog anders wordt het wanneer je je tussen de alsmaar drukker wordende beroepsvaart begeeft. Medio 2020 stellen we dan ook met plezier een beperkt aantal kanoroutes, als aanvulling op alle waterkaarten en ANWB Wateralmanak2, beschikbaar voor de vernieuwde waterkaart.app. Zo kunnen we op het water altijd rekening met elkaar houden. En dat verhoogt weer de veiligheid op het water.

Gebruik viakanoweb vooral als leidraad en startpunt voor het uitstippelen van je eigen vaarroute. Immers, vaarplezier begint thuis. Ontdek en geniet onderweg.
Veel peddelplezier!