Open dag Kano Vaargroep de Wieden

Vind jij het gezellig om eens met meerdere vaarders leuke en afwisselende vaartochtjes te peddelen in een mooie omgeving? Kom dan eens kennis maken met Kano Vaargroep de Wieden.

kanovaren open dag KV de WiedenImpressie Kano Vaargroep open dag afgelopen zomer in Kanoparadijs Weerribben-Wieden

... Lees verder:
Open dag Kano Vaargroep de Wieden

Nieuwe Reidmarroute geopend

De nieuwe Reidmarroute, voorheen een kanoroute met een flink aantal overdragingen vanuit Bolsward over de Blauhûsterpuollen naar Oudega is open voor onder andere kanovaarders en SUPpers (Stand Up Paddle). De route voert onder andere langs de meertjes It Fliet, het Reidmar en het Sipkemar. Drie forse obstakels tussen het Reidmar en de Wimerts zijn vervangen door duikers en onderdoorgangen met een doorvaarthoogte van 1,50 meter. Een brug is opgehoogd en en een nieuwe brug aangelegd. De officiële opening staat gepland voor 7 juni a.s.

Iemswalderhem kanoroute - overdraagpunt Krabbedijk Rustpunt Krabbedijk aan de kanoroute

... Lees verder:
Nieuwe Reidmarroute geopend

Gezinsvakantie Zweden, nèt even anders

Sinds kort bieden Lammie en Marijn, onder de naam Yellow Family een volledig verzorgde kanoreis naar Zweden voor gezinnen aan. De twee watersporters - de vonk sloeg over op de roeivereniging - hebben een gedeelde passie voor gezondheid, buitenleven, sporten, coaching en leefstijl. Lammie’s achtergrond in pedagogiek en kindercoaching en Marijn's achtergrond in leefstijlcoaching staan garant voor een versterking in de gezinsdynamiek tijdens een fantastisch kano-avontuur.

Yellow Familiy gezinsvakantie

... Lees verder:
Gezinsvakantie Zweden, nèt even anders

Broedseizoen van start

De eerste grutto’s zijn weer in Nederland en ook de kieviten tonen hun vliegkunsten boven de weilanden. Vanaf 15 maart tot en met 1 juli zijn sommige vaartjes èn wandelpaden tijdelijk afgesloten, om vogels de gelegenheid te geven ongestoord hun eieren uit te broeden en de jongen groot te brengen.

Grutto broedseizoen

... Lees verder:
Broedseizoen van start

Open kanovaarders verrast

Superblij en behoorlijk overdonderd zijn Frank van Zwol en Jolanda Linschooten wanneer zij, tijdens het Open Kano Festival 2018 onder luid applaus van vele aanwezige open kano vaarders, de jaarlijkse wisseltrofee in ontvangst mogen nemen.

kanovaren okf2018 wisseltrofeeAankondiging ontvangst wisseltrofee verrast Frank van Zwol en Jolanda Linschooten

... Lees verder:
Open kanovaarders verrast