Nieuwe Reidmarroute geopend

De nieuwe Reidmarroute, voorheen een kanoroute met een flink aantal overdragingen vanuit Bolsward over de Blauhûsterpuollen naar Oudega is open voor onder andere kanovaarders en SUPpers (Stand Up Paddle). De route voert onder andere langs de meertjes It Fliet, het Reidmar en het Sipkemar. Drie forse obstakels tussen het Reidmar en de Wimerts zijn vervangen door duikers en onderdoorgangen met een doorvaarthoogte van 1,50 meter. Een brug is opgehoogd en en een nieuwe brug aangelegd. De officiële opening staat gepland voor 7 juni a.s.

Iemswalderhem kanoroute - overdraagpunt Krabbedijk Rustpunt Krabbedijk aan de kanoroute

De aanleg van de Reidmarroute, een samenwerking tussen de provincie Fryslân en de gemeente Súdwest-Fryslân, startte in de zomer van 2018. Speerpunt voor de ontsluiting van de route is het "Electric-only" varen. De provincie ziet het elektrisch varen als een mooie kans voor een stillere en schonere waterrecreatie in Fryslân. De ontwikkeling van vele sloeproutes, ook elders in het land, brengt kanovaarders en SUPpers een mooie bijkomstigheid: minder overdraagpunten op de route.

Iemswalderhem kanoroute

Dankzij de verbeteringen is de 18 kilometer lange kanorondtocht, de Iemswalderhem kanoroute, een stuk aantrekkelijker geworden. Nog slechts één overdraging aan de Krabbedijk. Een fantastisch rustpunt aan de route waar het weidse Friese landschap je vangt!
Mooi start- en eind van de Iemswalderhemroute is Theetuin Kootje bij de brug in Wolsumerketting, over de Snekertrekvaart richting Bolsward door typisch Friese plaatsjes als Tjerkwerd, Dedgum, Greonerp, over het Vlietmeer, Sipkemeer, Rietmeer terug richting Westhem en Vijfhuizen.

Unieke kanoroute door het Friese landschap