Home · Nieuws · Lootjes, surprises en verlanglijstjes?

Lootjes, surprises en verlanglijstjes?

Eind van het jaar is weer in zicht. De Sint is weer in het land en de eerste kerstballen liggen al een tijdje in de schappen. December, traditioneel dé tijd om elkaar eens te verwennen met een aardigheidje. Zet je (uitgeluchte!) neopreentje naast schoorsteen of onder de kerstbooom en laat je verrassen! Lekker leesvoer voor de wintermaanden of nieuwe vaar-ideetjes als voorbereiding op je toertocht(en) in het nieuwe jaar. Moeite met je verlanglijstje? Misschien zit hier een leuke suggestie voor je bij:

peddel juweeltjes Massief zilveren 'peddeljuweeltjes' van kanovaarder en goudsmid Mark-Jan Dielemans. Niet enkel in de Decembermaanden, maar ook als leuke verrassing bij een speciale gelegenheid.

Pubquiz Maritieme Uitvindingen
Weet jij het goede antwoord? Laat je uitdagen tijdens de vermakelijke en leerzame ‘Pubquiz Maritieme Uitvindingen’. Speciaal ontwikkeld voor watersportverenigingen. Voor een middag of avond warm watersportplezier. Haal je concurrenten de wind uit de zeilen en steek je vrienden de loef af met je nautische kennis. Maar vooral: verbaas je over en vermaak je met de vaak verrassende en soms hilarische verhalen achter 100 maritieme uitvindingen. Van de ontdekkingsschrijver van

100 Maritieme uitvindingen

branding kajakkenBrandingkajakken in de Lage Landen en de rest van wereld
De Vlaardingse kanovaarder Rein Hagenaars heeft over zijn ruim 25 jaar kajakervaring een kleurrijk en makkelijk leesbaar boek geschreven, met veel tips en trics, alles over materialen, EHBO, natuur, getijden, stromingen en golven (en monstergolven zoals Jaws waar hij begin dit jaar vanaf gesurft is), weerkunde, lesgeven etc. Het is een soort van Lonely Planet geworden, niet alleen voor kajakkers, maar ook voor bijvoorbeeld strandliefhebbers, surfers en andere watersporters.

Brandingkajakken

this is canoeingDit is pas kanovaren! - dvd
De echte liefhebber van het open kanovaren zal na het zien van de prachtige DVD "This is Canoeing" van Justine Curgenven beslist niet lang wachten om de canadees "van stal te halen" om er snel zelf op uit te trekken.

This is Canoeing

kanoparadijs nederland nieuwe uitgaveKanoparadijs Nederland - Jolanda Linschoten
Herziene uitgave, voorzien van veel informatie, maar ook beschrijvingen van vele kanoroutes verspreid over heel Nederland. Mooi gerangschikt per provincie, voorzien van handige overzichtelijke routekaarten, achtergrondverhalen en "in de kantlijn" veel tips en wetenswaardigheidjes naar plekjes aan het water of het www. Een echte aanrader voor elke peddelaar die per kano of kajak Nederland vanaf het water wil beleven!

Kanoparadijs Nederland

kanonatuurroutes145 Kanonatuurroutes Friesland, Noord Holland
Twee prachtige kanoroutegidsen van Rob Nuij. Met deze gidsen kun je als kano-, canadees-, of kajakvaarder heel Noord-Holland en Friesland doorvaren. Ook daar waar grotere boten niet kunnen komen. Hier vind je vaak de de mooiste plekjes.
Kanoroutegidsen die je niet mag missen!
"Kanovaren is echte ontspanning voor lichaam en geest. Het is heerlijk om buiten in de natuur te zijn. Ik geniet elke keer weer als ik vaar!" aldus Rob.

Kanorouteboekje Noord Holland Kanonatuuroutes Friesland

Mit dem Kanu unterwegsKanu Kompass - Mecklenburg Vorpommern
Het complete reis(hand)boek om je goed voor te bereiden op een prachtige kanovakantie. Veel informatie, tips ter plaatse, mooie tochtbeschrijvingen met kaartjes, impressies van de omgeving, activiteiten, en meer.

Kanu Kompass

Kanogids voor Zuidwest Duitsland
Het Zuidwesten van Duitsland biedt een keur aan peddelwater. Van wildwaterbeken, gemoedelijke weideriviertjes, bosrijke meren tot grootwater, alles voor de peddelliefhebber! De meest geliefde kano en kajakroutes in Duitsland over de Lahn en Jagst, grote rivieren als Rijn en Moesel, de bovenloop van de Weser en Donau en natuurlijk talrijke wildwaterbeken in het Schwartzwald en Pfalz.

Kanogids Zuidwest Duitsland

Padleguide Telemark - Noorwegen
Telemark Paddleguide Fantastich beschreven peddelgidsen van zowel het kustgebied van Telemarken, alsook het voor kano- en kajakvaarders meer toegankelijke Telemarkkanaal.

Padleguide Telemark

Modelbouw kano
Of wat denk je van de fraai afgewerkte model kano's van Carel Wichems:

Modelkano

Nog meer cadeautips!

Bij de bekende kanowinkels vind je vast nog meer leuke verrassingen. En... voor voor weinig! Zoals thermische dekens, sleutelhangers, waterdichte zakken en tasjes, brillenkoordjes, winterwanten, ehbo-sets, handpompen, waterkaarten en ga zo maar door...
Check de speciale pagina's van bijvoorbeeld:

Kanoshop Arjan Bloem
Heb jij nog leuke ideetjes of zijn we iets belangrijks vergeten? We horen het graag!