Vaarverbod Dommel per 18-mei

Kanoverbod traject van de Belgische grens tot Venbergse Watermolen per 3 juli jl. opgeheven.

Als of het nog niet genoeg is in deze tijd waar je het liefst het water zou opzoeken. Het Waterschap Dommel meldt vanwege de droogte vanaf maandag 18 mei 2020 tot nader order een vaarverbod voor de rivier de Dommel op het traject vanaf de Belgische grens tot aan de Venbergse watermolen. Waterschap De Dommel is hiertoe genoodzaakt vanwege het lage waterpeil en het lage zuurstofgehalte van het water op dit traject.

... Lees verder:
Vaarverbod Dommel per 18-mei

Kanoparadijs Nederland nu met gps-routes

De gids Kanoparadijs Nederland is al jaren het standaardwerk voor toerkanoën en suppen. Sinds de eerste druk in 2006 is er ontzettend veel veranderd in de 43 mooiste routes van Nederland. Er kwamen nieuwe instappunten, nieuwe overdraagplaatsen en routemarkeringen. Veel oorspronkelijke beeklopen werden hersteld en een vaarvergunning hoef je vrijwel nergens meer aan te vragen. Alles bij elkaar werd Kanoparadijs Nederland steeds mooier.

Kanoparadijs met GPS routes

... Lees verder:
Kanoparadijs Nederland nu met gps-routes

Veilig kanovaren

De afgelopen jaren zien we als watersporters een sterke ontwikkeling van uiteenlopende vaarroutenetwerken door alle provincies in ons waterrijke Nederland. Sloep- en pleziervaartroutes verbinden het stedelijke en landelijk gebied. Themaroutes bieden de waterrecreant tijdens de vaartocht een schat aan regionale historische en natuurinformatie. Via "electric only" vaarroutes kom je zelfs op plekjes waar varen anders niet mogelijk is vanwege natuurdoelstellingen.

Veilig kanovaren Vaarplezier met elkaar!

... Lees verder:
Veilig kanovaren

Lootjes, surprises en verlanglijstjes?

Eind van het jaar is weer in zicht. De Sint is weer in het land en de eerste kerstballen liggen al een tijdje in de schappen. December, traditioneel dé tijd om elkaar eens te verwennen met een aardigheidje. Zet je (uitgeluchte!) neopreentje naast schoorsteen of onder de kerstbooom en laat je verrassen! Lekker leesvoer voor de wintermaanden of nieuwe vaar-ideetjes als voorbereiding op je toertocht(en) in het nieuwe jaar. Moeite met je verlanglijstje? Misschien zit hier een leuke suggestie voor je bij:

peddel juweeltjes Massief zilveren 'peddeljuweeltjes' van kanovaarder en goudsmid Mark-Jan Dielemans. Niet enkel in de Decembermaanden, maar ook als leuke verrassing bij een speciale gelegenheid.

... Lees verder:
Lootjes, surprises en verlanglijstjes?

Solo-zeekajaktocht van 2400 km langs de Zweedse kust

Na ruim honderd dagen zeekajakken volbrengt Rick Hoeksema als eerste Nederlander ooit de "Blue Ribbon Zeekajakroute". Een solo-zeekajaktocht van 2400 km langs Zweedse kust. Een bijzonder knappe prestatie. Slechts een selecte groep solokajakkers hebben de monstertocht, sinds Jim Danielsson in 1991 deze voor het eerst peddelde, volbracht. Rick's naam zal wordt bijgeschreven op de "Wall of Fame HBB", waar alle namen zijn vermeld van de eerdere kajakkers die deze fameuze tocht hebben afgelegd.
Een eervolle plek en felicitatie waard!

solo lang de Zweedse kust Rick Hoeksema bij vertrek in Svinesund op 31 mei jl.

... Lees verder:
Solo-zeekajaktocht van 2400 km langs de Zweedse kust

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>