Kano en kajakvaren in Zuid Holland

Het Groene Hart, een prachtig polderlandschap afgewisseld met Oud-Hollandse stadjes en dorpen zoals Gouda, Schoonhoven en Oudewater. Het gebied is ontstaan door vervening en turfwinning en is tegenwoordig een waardevol natuurlandschap met oude veenweidegebieden en karakteristieke Oudhollandse stadjes en dorpen, doorsneden door sloten en rivieren. Het Groene Hart leent zich uitstekend om eens met je kano of kajak te verkennen. Er zijn verschillende fraaie kanoroutes uitgezet.

kanovaren zuid holland

De 8 van Aar kanoroute

Twee kanoroutes door het veenweide gebied rond Alphen aan den Rijn en Ter Aar. Een bijzonder stukje authentiek Hollands landschap. Onderweg tref je ook de Molenviergang van Aarlanderveen aan. Deze kanoroute is op het water bewegwijzerd met zeskantige witte bordjes met een groene rand. De kanoroute start vanaf de Alphense Kanovereniging "De Kromme Aar". De route is een in de vorm van een 8, met als middelpunt de kanovereniging.

Starten aan de steiger bij de kanovereniging in de Aarlanderveense of Grote Wetering. Nadat je de duiker onder de Oostkanaalweg genomen hebt, komt je in een schitterend Veenweidegebied. Vooral in het voorjaar is het hier een drukte van belang: er broeden veel kieviten, grutto's, tureluurs en scholeksters.

... Lees verder:
De 8 van Aar kanoroute

Kanovaren in de Lopikerwaard

De groene Lopiker- en Linschoterwaard met zijn mooie rivieren, houtkades, boomgaarden, weiden, eendenkooien, lintdorpen met boerderijen en oude stadjes, leent zich uitstekend voor fraaie kanotochten. Er zijn vijf routepunten aangelegd door het Recreatieschap Stichtse Groenlanden, in samenwerking met de gemeenten Lopik, Montfoort en Oudewater en particuliere grondeigenaren. Deze routepunten vormen het begin- en eindpunt van één van de vier kanoroutes die in het Lopikerwaardgebied zijn uitgezet.

... Lees verder:
Kanovaren in de Lopikerwaard

De Rijnland Kanoroute

Een kanoroute uit twee rondes door het stroomgebied van de Oude Rijn. De route is een mix van cultuurhistorie en landschappelijke en natuurlijke schoonheden. Deze kanoroute is op het water bewegwijzerd met zeskantige witte bordjes met een groene rand. De beschrijving start van Veerdienst Van Leersum, te Woubrugge.

... Lees verder:
De Rijnland Kanoroute

Kanotocht Nieuwkoopse Plassen 18 km

Is een 32 km rondtocht je iets te ver voor een dagtocht? Met dank aan Peter de Gier een mooie routebeschrijving van een 18 kilometer lange kanotocht dóór de Nieuwkoopse Plassen. De tocht begint en eindigt in het gehucht Noorden vlakbij Nieuwkoop.

... Lees verder:
Kanotocht Nieuwkoopse Plassen 18 km