Nieuwe kanoroutes Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

In 2015 is het project "Realisatie Regionaal Vaarroutenetwerk Alblasserwaard-Vijfheerenlanden" van Den Hâneker van start gegaan. Inmiddels (op zaterdag 22 april 2017) is het regionale vaarroutenetwerk Alblasserwaard-Vijfheerenlanden officieel in gebruik genomen en langs de Sliedrechtse binnenvliet in het Alblasserbos een overtoom, als onderdeel van het vaarroutenetwerk, onthuld. Het nieuwe vaarroutenetwerk is goed voor 220 kilometer peddelplezier!

Natuur- en landschapsvereniging Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Den Hâneker laat je terecht trots meegenieten van al het moois wat de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden te bieden heeft:

15 afwisselende kanoroutes:

Nieuwe, maar ook bekende kanoroutes, vind je op varenindepolder.nl. Een handige website vol informatie over kanovaren in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Rond Ottoland - Een 16 kilometer rondgaande poldertocht in het hart van de Alblasserwaard.

Historisch Nieuwpoort - Een 6 kilometer lange tocht door polderland met molens naar het kleinste garnizoensstad van ons land. Gelegen aan de Lek met een goed herkenbare stervormige verdedigingsgordel.

Molenkadetocht Groot-Ammers - Een zeer fraai traject van 12 kilometer heen en weer langs de molens van de Ammerse Boezem en een stukje door het landelijke Ottoland.

Polder Liesveld - Het polderlandschap van het Liesveld, beroemd vanwege het ooievaarsdorp. Met zicht op de poldermolens langs de Ammerse Boezem. Een mooie tocht van 5 of 9 kilometer.

Naar Schelluinen - Een korte tocht (6 kilometer) over een rechte poldervaart, met aan het begin de fraaie Scheiwijkse molen, onderweg een pannenkoekenboerderij en aan het eind in Schelluinen cafés.

Van Pinkeveer tot Den Dool - De Giessen is een veenrivier die destijds ontstond uit de Noordeloos en de Kromme Giessen. De rivier is bevaarbaar vanaf Den Dool bij Noordeloos tot aan de monding bij Hardinxveld-Giessendam (13 kilometer).

Alle 15 vaarroutes zijn voorzien van prachtige vaarroutekaarten, in pdf te downloaden en printen.

Varenindepolder.nl pdf - Kanoroute Rond Ottoland