Kanovaren in de Lopikerwaard

De groene Lopiker- en Linschoterwaard met zijn mooie rivieren, houtkades, boomgaarden, weiden, eendenkooien, lintdorpen met boerderijen en oude stadjes, leent zich uitstekend voor fraaie kanotochten. Er zijn vijf routepunten aangelegd door het Recreatieschap Stichtse Groenlanden, in samenwerking met de gemeenten Lopik, Montfoort en Oudewater en particuliere grondeigenaren. Deze routepunten vormen het begin- en eindpunt van één van de vier kanoroutes die in het Lopikerwaardgebied zijn uitgezet.

kanoroute oudewater centrum Een mooi rustpuntje aan de kanoroute in centrum Oudewater

Linschotenroute:
(19 km, vaartijd ca. 3 tot 6 uur). Start: Routepunt Linschoten of Routepunt Stadskantoor Oudewater. De route bevat twee sluizen, die via overdraagplaatsen kunnen worden gepasseerd.

Lopikerwaardroute:
(48 km, vaartijd ca. 8 tot 16 uur). Start: Routepunt Het Wapen van Benschop of Routepunt Stadskantoor Oudewater. De route kent meerdere obstakels, waaronder een stuw, die via overdraagplaatsen kunnen worden gepasseerd. Via een doorsteek kan de route worden verkort.

Polsbroekroute:
(11 km, vaartijd ca. 2 tot 4 uur). Start: Routepunt Het Wapen van Benschop.

Wierickeroute:
(22 km, vaartijd ca. 4 tot 7 uur). Start: Routepunt Stadskantoor Oudewater of Routepunt Linschoten.
In Linschoten en Haastrecht vindt je kanoverhuur.

Kanokaart Lopikerwaardroute Kanokaart Linschotenroute

Recreatie Midden-Nederland

Het midden van ons land heeft een zeer gevarieerd landschap met uitbundige natuur en een rijke cultuurhistorie. Een van de mooiste streken van ons land biedt dan ook veel mogelijkheden. Recreatie Midden-Nederland beheert, onderhoudt en zorgt voor de aanleg van aantrekkelijke gebieden voor recreatie en dagtoerisme.

Recreatie Midden-Nederland