Kanovaren in de Hoekse Waard

Het Nationaal Landschap Hoeksche Waard kent verschillende kanoroutes, met start- en eindpunten verspreid over de hele Hoeksche Waard. De kanoroutes zijn bewegwijzerd door middel van zeskantige witgroene bordjes voorzien van de naam van de route:
Korendijkroute
Goudswaard, Nieuwendijk, Zuid Beijerland
Binnenmaasroute
Westmaas startpunten: Nieuwstraat of Munnikeweg, Maasdam, Puttershoek
Mookhoekroute
Mookhoek, s-Gravendeel, Puttershoek
De Oeverlanden

Kanoroutes in de hoeksewaard De kanoroutes kun je starten aan speciaal daarvoor aangelegde kanosteigers. Kanovaren is alleen toegestaan op de bewegwijzerde routes. Buiten deze routes ben je in overtreding. Overdragen van je kano of kajak alleen bij de hiervoor ingerichte overdraagplaatsen. Verder mag je de wal niet betreden. Overigens is de route Korendijk, buitendijks alleen voor geoefende kanovaarders.

Het gebied Oeverlanden Hollands Diep is net als zijn grote broer de Biesbosch, is ook een zoetwatergetijdegebied. Vanuit de kano vaar je door de kreken en het open water. Bovendien kun je prima genieten van het uitzicht over het Hollandsdiep en de vuurtoren van Strijensas.

De handige brochure met kanokaart van het gebied en verhuuradressen is helaas niet meer verkrijgbaar bij het VVV kantoor Oud-Beijerland maar is nog wel te downloaden. Let op! De brochure is niet meer actueel. Bovendien gaan er werkzaamheden plaatsvinden aan verschillende routes. Tijdpad is nog niet bekend, dus even checken vooraf kan geen kwaad.

Brochure Hoeksche Waard

De Hoekse Waard

Een echt Nederlands polderlandschap met ongekende vergezichten, kronkelende kreken en slingerende dijken. Met karakteristieke dorpen, monumentale panden en jachthavens. Het landschap van de Hoeksche Waard is bijzonder en behoort, dankzij de unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen, sinds 2005 tot één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland. Er op uit in de Hoekse Waard